Michau345 Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Witam wszystkich. Mam problem z moim rk03. Po wymianie styków na shs zupełnie nie działa selektor ognia. Objawia się to niemożnością zmiany trybu ognia na pojedynczy. krzywki selektora na 100% są dobrze ustawione. Nie mam możliwości wstawiania starych styków, dlatego proszę was o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Zobacz jak masz ustawione kable ja miałem, co prawda w cm048, tak że kable wadziły o płytkę selektora przez co ten nie mógł się cofnąć i również blokował się ogień pojedynczy. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Czy jak gearbox jest wyjęty z body to selektor również nie działa poprawnie? Quote Link to post Share on other sites
Michau345 Posted June 12, 2015 Author Report Share Posted June 12, 2015 Czy jak gearbox jest wyjęty z body to selektor również nie działa poprawnie? Nie. Zobacz jak masz ustawione kable ja miałem, co prawda w cm048, tak że kable wadziły o płytkę selektora przez co ten nie mógł się cofnąć i również blokował się ogień pojedynczy. Płytka raczej chodzi swobodnie. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted June 12, 2015 Report Share Posted June 12, 2015 Miałem dzisiaj dokładnie to samo zagadnienie do załatwienia w RK02 1: Sprawdź czy ten mniejszy, dokręcany śrubą element zębaty na tyle szkieletu jest zamontowany w taki sposób że tworzy razem z nadlewem na szkielecie fazę na główkę śruby, jeśli nie to ją odwróć (ta część która przekłada ruchy selektora na drugą stronę szkieletu do płytki selektora). Ja miałem to zamontowane odwrotnie i ledwo dawało się zmienić tryb. 2: Daj pod tą śrubę którą dokręcasz skrzydełko selektora jakąś podkładkę i dokręć porządnie kombinerkami. Nie daje głowy ale może to coś da. Quote Link to post Share on other sites
Michau345 Posted June 13, 2015 Author Report Share Posted June 13, 2015 Miałem dzisiaj dokładnie to samo zagadnienie do załatwienia w RK02 1: Sprawdź czy ten mniejszy, dokręcany śrubą element zębaty na tyle szkieletu jest zamontowany w taki sposób że tworzy razem z nadlewem na szkielecie fazę na główkę śruby, jeśli nie to ją odwróć (ta część która przekłada ruchy selektora na drugą stronę szkieletu do płytki selektora). Ja miałem to zamontowane odwrotnie i ledwo dawało się zmienić tryb. 2: Daj pod tą śrubę którą dokręcasz skrzydełko selektora jakąś podkładkę i dokręć porządnie kombinerkami. Nie daje głowy ale może to coś da. Nic nie dało, dalej nie mam pojęcia co się z tym dzieje. Gearbox jest na dobrze złożony. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 13, 2015 Report Share Posted June 13, 2015 Wywal styki shsa i problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Wywal styki shsa i problem zniknie. Ubiegłeś mnie :D Czerwone styki SHS do V.3 są po prostu źle wykonane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts