Emcet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 (edited) Zielona GG to faktycznie przeciętna gumka. Regulacja jest kiepska, bo przez dużego suta bardzo szybko zaczyna kręcić w kosmos i zakres nastaw hopa potrafi być mikroskopijny. Ogólnie plus tej gumki jest taki, że to silikon. Kręci niezależnie od temperatury, a tego od gumki się wymaga. Przeciętniaczek bez bajerów, na pewno osiagów nie pogarsza, ale niekoniecznie poprawia, po prostu zapewnia stabilność. Niekoniecznie warto kupować jako pierwszą gumkę, bo trzeba się często pobawić w kombinowanie odpowiednio drobnego dystansera. Guarder jest ok. Nie wiem o co chodzi z tą wrażliwością. Mi się nie raz zblokował i pozawijał w komorze przy składaniu hopka i pomimo tego że był wyciągany na chama to i tak jest cały, a teraz kręci w jednej z replik. Z resztą Guarder i Systema to niemal ta sama twardość w skali Shorea, także skoro jedno miałoby być ciapciaste to drugie automatycznie tak samo ;) Edit literówka i walnięta nazwa :P Edited June 16, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Polecam czarną gumkę dołączaną do komory G&P. Pięknie kręci. Jest miękka ale mięsista. Nadaje się do słabych jak i mocniejszych replik. Testowana z dystanserem typu H daje extra rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 (edited) @ Rogaś: a nie wiesz jak się ta gumka od zestawu z komorą G&P ma do tej: ... Edited June 16, 2015 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Nie wiem. Może to być ta sama. Kołnierz bardzo podobny. Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Bierz przezroczystą guardera. Pięknie i lekko podkręca kulki w Specnie, nie ma żadnego problemu z montażem.. bez przesady. :) Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Author Report Share Posted June 16, 2015 Właśnie rozkręciłem komorę i widzę ,że przed wysyłką zmienili mi gumkę na czarną Guardera lub Systemy (nie znam się zbyt na gumkach) Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 W specnach są właśnie czarne gumki HU. Jeśli chodzi o zieloną G&G to jak dla mnie są podobne do systemy energy. Obie dały mi tyle samo fps. Ale fakt w G&G jest za duży cycek. U mnie wystawał nawet jak lufa nie była w komorze HU... Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Author Report Share Posted June 16, 2015 Wiem, ale kształt cycka nie jest taki jak oryginalnie. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Author Report Share Posted June 16, 2015 Po wyczyszczeniu lufy i poprawnym złożeniu komory kulki wreszcie nie latają raz w dół raz w górę. Ale zasięg ten sam. Czyżby nieszczelności jakieś? Quote Link to post Share on other sites
Yoshi244 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Zrobiłeś teflon-fixa na gumce? Zawsze to trochę więcej szczelności. Możliwe że komora gdzieś ma nieszczelność lub raczej na dyszy. Może hopka musisz dobrze ustawić? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Jakie kulkensy? Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Author Report Share Posted June 16, 2015 Rocketsy 0,25g Teflon fixa narazie nie robiłem bo chciałem poprostu rozeznać się w sytuacji i nawet gumki nowej nie mam :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Kiepska gumka i kiepskie kulki. Nie ma mowy o dobrym zasięgu na czymś takim. Słabe jakościowo kulki nie łapią odpowiedniej rotacji na gumce, tym bardziej tym kaloszu, który jest w Specnie na dzieńdobry. Po zmianie gumki powinno być lepiej, wtedy zostaje przesiadka na lepsze kulki i zasięg będzie jaki być powinien. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 16, 2015 Author Report Share Posted June 16, 2015 Jakieś kulki oprócz G&G nadają się? Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Przy wadze 0,25 uważam, że lepszych nie ma w tej cenie. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 Bo 0.28 lecą bliżej no nie? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Niekoniecznie, ciężkie kulki wolniej gubią energię i są mniej podatne na czynniki zewnętrzne. Warto spróbować w replice która ma przynajmniej 400fps, może się okazać że lecą lepiej niż .25. Jednak tu nie zawiniła masa, a jakość, no i gumka, bo 40m nawet na tej wadze to beznadziejny wynik. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 To zamawiam Guardera przeźroczystego i G&G 0,28g. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 18, 2015 Author Report Share Posted June 18, 2015 Coś z dystanserem mam bo prawie wcale kulek nie podkręca (przed wysyłką zleciłem wymianę gumki hop up ,zapomniałem to napisać. I rzeczywiście zmienili na czarną systemę) Sory że dopiero teraz to piszę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Widzę, że nie tylko u mnie ta gumka sprawiała problemy. Większy dystanser, to powinno rozwiązać problem. Stock jest malusi. Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 18, 2015 Author Report Share Posted June 18, 2015 To może jakiś dystanser typu H albo wkład z długopisu? I jest jeszcze coś takiego ,że raz podkręca ,raz nie. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 (edited) H jeszcze gorszy, to znaczy na tej gumce. Kombinuj większy wałek niż stock i tyle. Edit A to że raz kręci, a raz nie to wina gównianych kulek. Taki worek Rocketsów nie zawiera nawet dwóch kulek o tej samej masie. Edited June 18, 2015 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Wkład długopisowy ma większą średnicą niż stockowy dystanser, powinna być różnica. Choć niekoniecznie na rocketsach :P Quote Link to post Share on other sites
ziom649 Posted June 18, 2015 Author Report Share Posted June 18, 2015 Tylko ,że mam cm.037 (AK-47 Beta Spetnaz) i tam kręci idealnie kulki. Oczywiście na Rocketsach. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Nie da się idealnie kręcić rocketsów. Po ogarnięciu hopa w Spcnie, też zaczną latać w miarę ok, ale przesiadka na GG na pewno nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts