MonMen Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Witam wszystkich :D Zastanawiam się na kupnem swojej pierwszej repliki. Byłem parę razy na strzelankach ale zawsze pożyczałem sprzęt od znajomych. Najbardziej do gustu przypadły mi repliki snajperek. Dlatego zwracam się do was o pomoc w wyborze odpowiedniej giwery. Na samą bazę mogę wydać do około 2 000 zł. Na tuning drugie tyle. W oko wpadła mi replika od Snow Wolfa mianowicie model SW-13: http://gunfire.pl/product-pol-1152206563-Replika-karabinu-wyborowego-SW-13.html Do tego chciałbym wrzucić konwersję mancrafta + jakąś dobrą komorę HU i preckę. Co o tym myślicie? Czy to dobry pomysł? Może macie jakieś lepsze propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Jak lubisz biegać z takim wiosłem, to ok. Na twoim miejscu bardiej celowałbym w vsr od marui. Quote Link to post Share on other sites
MonMen Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 (edited) Biegałem z Bar-10 od jg. Nawet fajna replika, ale bardziej wpadł mi w oko ten barrett. Ma ktoś tą replikę i może się na jej temat wypowiedzieć? Edited June 17, 2015 by MonMen Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Jeśli zdajesz sobie z tego sprawę jakie to ciężkie, nieporęczne i groźny wygląd nie da Ci nic do osiągów to bierz ;) Budżet masz spory więc możesz się trochę pobawić :) Ja jednak rozważałbym zakup VSR od TM (duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepsze wykonanie, kultura praca itd- bez porównania do chińskich firm) i w tym zrobił tuning :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Bar jest malutki i leciutki. Jak chodzi o lans to bierz baretta. Jeśli masz zamiar się przemieszczać w lesie to krzaki będą mocno przeszkadzać. Quote Link to post Share on other sites
MonMen Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 Wagowo wychodzi mniej więcej tyle samo co m249. Jedynym problemem by była jego długość. Bebechy mnie za bardzo nie interesują, ponieważ wsadziłbym odrazu mancrafta do tego, nową komorę i precke, Chciałbym jeszcze się dowiedzieć do mają do powiedzenia użytkownicy tej repliki, ale nie wiem czy takiego tu znajdę. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Jak wsadzasz tam mancraft'a to kwestia mechanizmów repliki odchodzi na drugi plan... przy tej konwersji tylko wygląd zewnętrzny ma tak naprawdę znaczenie. Quote Link to post Share on other sites
MonMen Posted June 17, 2015 Author Report Share Posted June 17, 2015 Dlatego chciałbym żeby ktoś kto ją posiada wypowiedział sie na temat wykonania zewnętrznego. Tak poza tym, to jaką lufę i komore HU polecacie? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 (edited) Stockowa lufa ma z tego co pamiętam 670mm. Kolega twierdzi, że pasuje komora pdi od aps2... ale nwm na ile to prawda. Edited June 17, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 O tuningu i karabinach wyborowych rozmawiamy tutaj: http://forum.wmasg.pl/forum/202-karabiny-wyborowe-opisy-i-tuning/ :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
bartsonn Posted June 18, 2015 Report Share Posted June 18, 2015 Dredziu coś takiego przedstawiał na youtubie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts