klocekLUB Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Witam serdecznie. Chciałbym zacząć przygodę z ASG. Oczywiście wiem że takich postów jest mnóstwo, jednak chciałbym zapytać o taką replikę: http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-3580-Karabin-RK-12-Boyi.html Z tego co czytam jest dosyć polecana na początek ze względu na metalową i stalową budowę. Czy takim karabinkiem spokojnie mogę zaczynać? Nie chcę przeznaczać na to więcej jak 600 zł + wydatki na dobre okulary plus strój. Ile taki karabinek przetrwa? Czy ktoś z użytkowników ma go w swojej "zbrojowni" i jakie są jego wady i plusy? Czy nadaje się do modyfikacji ewentualnie naprawy? Czy od razu trzeba dokupić inny akumulator czy też z zestawu da początek da radę? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Mój brat z tym biega. Replika jest jak najbardziej ok, nie wyróżnia sie niczym nadzwyczajnym, ot taki chińczyk jak chińczyk. Typowy kałach RK. Jeśli jakaś kwestia w tej replice na prawdę Cię dręczy i chcesz sobię rozjaśnić sprawę, to pisz do mnie na PW. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Bierz śmiało, na początku warto wymienić gumkę HU na czarną systemę, potem ładowarkę i akumulator, zrobić elektrykę (mosfet+kable), komorę HU itp, itd ;). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Akusa zostaw, dokup dobrą ładowarkę. Replika dobra i na początek i na środek. Łatwa w tuningu, części jest mnóstwo. Zbudowana też solidnie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Ehhh szkoda, że już full stalowych nie klepią. Akurat ten model mi w oko wpadł. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Miałem RK-12. Potwierdzam słowa Arenda. Urządzenie wylotowe w tej replice jest fajne -trochę podgłasza dźwięk strzału, i bardzo trudno je zapiaszczyć. Po wyjęciu srebrnej wkładki replika brzmi jak z dowolnym innym tłumikiem płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts