szycha13 Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Znalazłem na allegro takiego shotguna. Jak myślicie nada się na strzelanke? http://allegro.pl/shotgun-bron-na-kulki-srebrne-kulki-i5456604814.html Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Dołóż 20 lub 30zł i kup shotguna AGM, a na to nawet nie patrz i nie wspominaj nikomu, że patrzyłeś - zaoszczędzisz sobie wstydu. Quote Link to post Share on other sites
szycha13 Posted June 20, 2015 Author Report Share Posted June 20, 2015 Nie chodziło mi o profesjonalne strzelanki tylko o zabawę z kumplami ( wiem mogłem napisać na początku). Umówiliśmy się na sprężyny i pytam czy to coś nie rozleci się po kilku strzałach i czy trafię z tej "repliki" w człowieka z 20m. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 To ja Ci odpowiadam. Shotgun AGM to jedyna polecana replika do 100zł. Do 200zł ma konkurencje w shotgunach od DE strzelających trzema kulkami, ale te mają sens właściwie jedynie na krótkie dystane - typowe dla budynków. Właściwie to te shotguny są jedynymi opłacalnymi replikami do trzystu iluś złotych (wtedy można myśleć o np. MP5 Galaxy). Pomijam pistolety gazowe i elektryczne pistolety od Cymy, które nadają się na pierwszą replikę tylko i wyłącznie, gdy wiesz, że szybko kupisz porządną replikę elektryczną/gazową broni długiej (wtedy pistolet robi za broń boczną). Pistolety sprężynowe w zasadzie nie nadają się do walki więc je też odrzucam. Kup AGMa - sprawdzona konstrukcja. Jeśli nie upuścisz i będziesz strzelał po pełnym przeładowaniu (ruch rączki przeładowania na maksa do siebie, na maksa od siebie i dopiero wciśnięcie spustu) to powinien posłużyć długo. Obawiam się, że na delikatność przy upadku i przeładowaniu będzie cierpiał również ten śmieszny shotgun, którego podlinkowałeś. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 (edited) Co do shotgun'ów to jest jeszcze seria od GA, które to egzemplarze miałem okazje otwierać i są one całkowicie bezawaryjne, cud by się musiał zdarzyć żeby się rozpadły. Taniej tylko wersja od AGM i bierz dopóki możesz bo one lubią być niedostępne :icon_wink: Byłby Powała to byś już dostał wykład o kulkach 0.23g bo "są idealne do tej repliki" oraz "pamiętaj też o ochronie oczu". Ps. Niedługo znowu otworze i pokaże niedowiarkom. Edited June 21, 2015 by B3Lf öÖö (LastSniper) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts