kukunamuniu Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 (edited) Wymieniłem w replice lufę na PPS 285 mm, założyłem gumkę Systemy, liczyłem na jakąś poprawę w stosunku do stocka, ale kulki latają na wszystkie strony, na 30 metrach jeszcze kogoś dziabnę przy odrobinie szczęścia, ale na 40-50 metrach nie ma co liczyć na trafienie w człowieka, albo nawet w dwóch ludzi idących obok siebie ;/ Zajrzałem do lufy i wychodzi na to, że dysza nie wchodzi równo, refleksy światła w lufie nie układają się koncentrycznie (ale test papierka zdaje idealnie, lufę sprawdziłem przed montażem, jest prosta) Czy to może być powodem beznadziejnego skupienia? Jak można to poprawić w tej replice bez rozbierania GB? Edited June 22, 2015 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 PPS posysa pałkę, mieliśmy kilka w ekipie i wszystkie były gorsze od stocka. ale skoro coś jest nie tak, to oddaj na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted June 22, 2015 Author Report Share Posted June 22, 2015 (edited) Już mam dość wykłócania się z TaiwanGun o gwarancję. Nie da się czegoś zrobić z tą osiowością? A może inny dystanser pomoże? Na razie mam Guardera Edited June 22, 2015 by kukunamuniu Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 No to reklamacja, a nie gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted June 22, 2015 Author Report Share Posted June 22, 2015 Innej opcji nie ma? Jakieś podkładki czy coś? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Nieosiowość to poważny problem. Podkładki Twoim przyjacielem. Taśma izolacyjna itp materiały. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted June 22, 2015 Author Report Share Posted June 22, 2015 na razie zrobiłem podkładkę z filcu, ale jeszcze nie miałem okazji przestrzelać. Po spojrzeniu do lufy wygląda to już lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts