KarolKaroler3K Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Witajcie, Czy ten korpus jest w pełni/większości stalowy? I kto jest producentem tego cuda, bo co innego jest napisane w nazwie, a co innego w rubryce "producent"? http://www.taiwangun.com/metalowe-body-do-aks74-wraz-z-kolba-a-c-m?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Z fotek wygląda jak Boyi. Tak. Jest wykonany z bkachy stalowej. Obsada lufy to Znal. Zawias kolby też znal. Kolba z blachy stalowej. Co dostaniesz po zakupie, nikt nie wiem. Jest coś takiego jak telefon. Zadzwoń i dopytaj co to dokładnie za korpus. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Obsada lufy jest ze Znalu w Cymach. W Bojcu jest stalowa. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Nie wydaje mi się. Wyjątkiem są repliki sygnawane S- steel. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 W takim razie moja RK-03 jest jakoś dziwnie zrobiona bo obsada lufy jest stalowa a nie jest to wersja S. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Dobra przyznaję się. Nie jest to stal z tego co wyczytałem ale magnes się tego chwyta więc nie wiem co to za cholerstwo. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Cholera tam chińczyków wie, może im się pomyliło i dostałeś stalową :P Ale z zasady RK mają znalowe obsady - chyba że wersje S. No i łapanie magnesu to też żaden wyznacznik... :D Plastikowy zamek od sprężynowej Beretty UHC: Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 Dzięki za odzew. Rogaś-napisałem pytanie do krakmana ale wolałem mieć też informację z innego źródła. Anyway, z odpowiedzi wynika że faktycznie obsada lufy i zawias jest z shitmetalu, a reszta ze stali. I tu moje kolejne pytanie czy w ogóle to się opłaca kupować, biorąc pod uwagę że chce wymienić stockowe body i kolbę w CM048 na to? Czy lepiej czaić się na jakąś okazję full steel w komisie (ale raczej amatorem tej opcji nie jestem, bo trochę mi się spieszy) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Nie ma sensu kupować. Napisz do Znachora i zapytaj czy ma jeszcze stalową obsade lufy. Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 Nie ma sensu kupować. Napisz do Znachora i zapytaj czy ma jeszcze stalową obsade lufy. Tylko że mnie interesuje nie tylko obsada lufy, ale cały korpus i kolba Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Napisz i zapytaj... Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 Napisałem i zapytałem... Rogaś, mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź "Nie ma sensu kupować"? Nie zamierzam wywarzać drzwi kolbą więc chyba ta domieszka znalu nie stanowi takiego problemu Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Powiem tak. Do korpusu Boyi miałem problem włożyć kompletny gb od Cymy, są pewne różnice w wymiarach. Jak chcesz kolbe ramową i masz zamiar ją często składać i rozkładać to rób to delikatnie bo zawias tego nie wytrzyma. Jeśli nie będziesz składał to możesz zespawać kolbe w pozycji rozłożonej :teeth: Quote Link to post Share on other sites
KarolKaroler3K Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 Powiem tak. Do korpusu Boyi miałem problem włożyć kompletny gb od Cymy, są pewne różnice w wymiarach. A niby są w jednym standardzie... Duzo trzeba kombinować? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Troche napewno. Ja sobie darowałem bo miałem w czym wybierać. Wtedy miałem cm045 i rk-12 więc wybrałem korpus z Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts