mari Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 (edited) Witam Posiadam replikę m16a4 PJ (na razie wersja fabryczna) mam zamiar napakować do niej następujące części: - zestaw tuningowy Airsoft Pro AEG typ 0 (dysza + cylindr + tłok + głowica) - tłok ACM aluminiowy - gumka hop up G&G zielona - sprężyna sp 130 Guarder - lufa precyzyjna 6.02 509 mm Guarder - komora hop up Element (czerwona) - mosfet (robiony na zamówienie) poproszę o opinie. P.S. Czy fabryczne zębatki to wytrzymają ??? Edited June 25, 2015 by mari Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Zębatki powinny wytrzymać, ale szkielet raczej pęknie (kumpel na tej sprężynie połamał dwa A&K aka PJ). Sam wymieniałem dwa takie szkielety w dwóch replikach, które miały stockowe sprężyny (modele M4 cqb PJ) ale zębatki jak sztuka nówki. Link to post Share on other sites
mari Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 A jaki szkielet byś polecił i jak wygląda to cenowo ??? Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Dobór części słaby. Zamiast mocno średniej lufy weź dobrą, olewając niepotrzebny zestaw cylindra. Komorę nie wiem po co zmieniać jedną chińską na drugą chinską. Gumki G&G już od dłuższego czasu są mocno przeciętne. Tłok alu ACM (rozumiem, że chodzi o ten podziurawiony) jest dość, hmm... niepewny. Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 (edited) A co ma dać ten tunnig na tych częściach? Kumpel w końcu wsadził szkielet Guardera i jakoś to się trzymało ale czy trzyma nadal nie wiem. Edited June 25, 2015 by SaintPierre Link to post Share on other sites
mari Posted June 25, 2015 Author Report Share Posted June 25, 2015 To może jakieś propozycje innych części (lepszych, tańszych itp.) ??? Link to post Share on other sites
mareq Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Co do szkieletu to pewnie nie ma reguły. U kumpla M4 PJ pracuje na 150-tce i żyje. Z cylindrem to musisz z kimś skonsultować. U niego był fabrycznie cylinder jakby bore-up. Miał problem zastąpić go zwykłym. Ja osobiście nie mogę zaliczyć Guardera 6.02 do precek. Jakoś nie widzę dużej różnicy w stosunku do stockowych luf. Z całej twojej listy to chyba tylko mosfeta nikt ci nie odradzi. Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 (edited) Cylinder to marność nad marnościami i faktycznie podchodzi pod bu. Prawdziwa masakra to dysza, która ma jakąś niestandardową średnicę zew (mniejszą od tych proponowanych w sklepach do m4/16). U mnie i nie tylko, bez szlifowania dysza zacinała się w komorze hu ale może te nowsze PJ już nie mają tego problemu, te repy o których piszę były z 2010 r. (szkielety pękały w latach 2010-2012) Kolejne pytania w istniejącym temacie o tej replice. S1 Edited June 26, 2015 by Snipernr1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts