Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning repliki m16A4 PJ.

Recommended Posts

Witam

Posiadam replikę m16a4 PJ (na razie wersja fabryczna) mam zamiar napakować do niej następujące części:

- zestaw tuningowy Airsoft Pro AEG typ 0 (dysza + cylindr + tłok + głowica)

- tłok ACM aluminiowy

- gumka hop up G&G zielona

- sprężyna sp 130 Guarder

- lufa precyzyjna 6.02 509 mm Guarder

- komora hop up Element (czerwona)

- mosfet (robiony na zamówienie)

poproszę o opinie.

P.S.

Czy fabryczne zębatki to wytrzymają ???

Edited by mari

Dobór części słaby.

Zamiast mocno średniej lufy weź dobrą, olewając niepotrzebny zestaw cylindra. Komorę nie wiem po co zmieniać jedną chińską na drugą chinską. Gumki G&G już od dłuższego czasu są mocno przeciętne. Tłok alu ACM (rozumiem, że chodzi o ten podziurawiony) jest dość, hmm... niepewny.

Co do szkieletu to pewnie nie ma reguły. U kumpla M4 PJ pracuje na 150-tce i żyje.

Z cylindrem to musisz z kimś skonsultować. U niego był fabrycznie cylinder jakby bore-up. Miał problem zastąpić go zwykłym.

Ja osobiście nie mogę zaliczyć Guardera 6.02 do precek. Jakoś nie widzę dużej różnicy w stosunku do stockowych luf.

Z całej twojej listy to chyba tylko mosfeta nikt ci nie odradzi.

Cylinder to marność nad marnościami i faktycznie podchodzi pod bu. Prawdziwa masakra to dysza, która ma jakąś niestandardową średnicę zew (mniejszą od tych proponowanych w sklepach do m4/16). U mnie i nie tylko, bez szlifowania dysza zacinała się w komorze hu ale może te nowsze PJ już nie mają tego problemu, te repy o których piszę były z 2010 r. (szkielety pękały w latach 2010-2012)

Kolejne pytania w istniejącym temacie o tej replice.

S1

Edited by Snipernr1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...