adrIan Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Link do strony : http://www.btcairsoft.com Za wielką wodą uchodzą za najlepsze fety na rynku, są w pełni programowalne i mają milion opcji. Dostępne raz na ponad pół roku przez kilka godzin. Tym razem udało mi się dorwać 3 sztuki ( Zarówno Chimerę jak i Spectre ). Na dniach będą to pojawi się też recenzja. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Czemu tak to rzadko jest dostępne? Ile hajsów za takie cudo? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted June 28, 2015 Author Report Share Posted June 28, 2015 100$, po dostawie schodzi momentalnie. Moje zamówienia oddalone w czasie około 10 minut różniły się numerem średnio o 1500. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 29, 2015 Report Share Posted June 29, 2015 Hmm, nawet ok cena, biorąc pod uwagę, że najbardziej wypasiony GATE (póki jeszcze był dostępny) koszował niewiele mniej. Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted June 30, 2015 Author Report Share Posted June 30, 2015 Paczki przyszły w tydzień od zamówienia, zapakowane bardzo ładnie itd itd. Kilka zdjęć opakowania dla fanatyków. MONTAŻ Ale zacznimy od początku, docelowo Chimera miała trafić do 416 Umarex/VFC z GB CNC RetroArms. Montaż prawie bezproblemowy. Ogólnie polega tylko na włożeniu układu w szkielet, przykręceniu go śrubką i przeciągnięciu kabli. Delikatnej modyfikacji wymagał tylko pin, który trzyma sprężynkę kostki stykowej. Warto też sprawdzić ustawienie zębatki tłokowej tak aby zapewnić maksymalny kontakt z microswitchem przerywacza ognia. Trzeba też uważać na średnicę podkładek. Podkładki o za dużej średnicy mogą powodować za wczesne wciśnięcie przerywacza i np. Pół cyklu tłoka. Można zobaczyć na filmiku z M16A4 jak to wygląda przy którymś strzale. W przydaku GB G&P i montażu Spectre sytuacja podobna, pin od sprężynki kostki sytkowej do szlifowania. Po takim zabiegu pasuje bezproblemowo. Dalszy montaż ogranicza się tylko do ułożenia kabelków. Sprawdzenie położena zębatki tłokowej i śmiga. Śmiało można powiedzieć, że są to Drop-in zabawki. Trzeba też pamiętać, żeby płytki selektora miały metalowe blaszki w celu zapewnienia maksymalnego kontaktu z microswitchami od wyboru trybu ognia. Nie miałem żadnych blaszek na stanie więc musiałem improwizować z kawałkiem blachy aluminiowej : A tutaj krótkie filmiki z działania ( na końcu galerii ): https://picasaweb.go...feat=directlink HK416: - Zębatki 200:100 Core SS -2 - Silnik GFC Tornado F1 - SP140 Guarder M16A4: - Zębatki 16:1 SHS - Silnik P&J z niebieską dupą - SP140 Guarder Wszystko zasilane lipolkiem 11.1V 5Ah. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts