macgyver Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 0.25 STTI i są za ciężkie Wątpię, że jak z 0.25 przeżucę się na 0.2 to z 6 metrów zasięg poprawi się na chociaż 10-15m... Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 W moim przypadku miałem zalekkie kulki lecz jak masz źle ustawionego hopka to nawt 0.30 bedą latac do góry i na boki.............. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Skoro kulki cięższe lecą bliżej i celniej, to zgadnij, gdzie lecą lżejsze :?: Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 wiem, lecą dalej, ale co mi z zasięgu, skoro po paru metrach za każdym strazłem kulka robi co chce... :( Czekam na wypowiedź kogoś, kto ma podobnego szita... Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Ja jak dorobiłem hopka to tez tak miałem, kulka latała jak chciała kilka razy nawet zrobiła wężyka 8O ale po zkalibrowaniu hopa wszystko powróciło do normy......a powiedz z czego masz tego hopka....bo przyczyna tkwi w szczegółach ,często. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hmmm. Gumka od mocowania okularów pływackich :lol:. W dotyku przypomina smoczka dziecęcego. Chyba problem tkwi w tym, żę przepiłowalem się do środka(nie przewierciłem). Otwór ma 4x4 mm. Chcialem 2x2 ale jakoś nie wyszło... Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hmmmmmm... otwór ma 4x4mm, a jaką gróbość ma ta gumka od okularów plywakich. bo to też jest wazne. ja na poczatku mialem gume 1,5 mm ale potem zmianilem na 0.9 mm i bylo lepiej, musisz poprobowac...... Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 To ma koło mm. A jaki Ty masz otwór w lufie? Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 1 mm Quote Link to post Share on other sites
corky Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 macgyver , lekko za duza dziurka:d , ale zrob tak zeby w lufie wystawala okolo 0,5 - 1 mm zalezy jak lezy :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Witam. ja dopiero zaczynam swoją przygode z ASG i mam pytanie chce kupic jakąś tania replike sprezynowa i ją sobie "podrasować" tylko niewiem czy kupic z HU czy bez. i jezeli tamten HU niebedzie dzialal prawidlowo to czy bede mogl go zrobic na nowo? Quote Link to post Share on other sites
rwiezel Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Taniej repliki trzeba z hop-up trzeba szukac ze świeczką, a w 80% sprzedawcy zapewniają że takowy jest nazywając w ten sposób uszczelke na lufie :lol: Pozdro Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Marynarz89: Nie zwracaj uwagi na hop up w tanich replikach. Jażeli podają, że jest regulowany, to może coś działa. Mój M4 mial mieć hop-up ale okazało się, że ma właśnie w uszczelce "wypierdek", który nic nie daje. Odcięłem go (zwalniałby kulkę gdybym dorobił drugiego hopka...) i dorobiłem taki jak opisałem wcześniej :D. Cóż będę musiał poszukać nowej lufy. Przemiłowałem się do środka lufy cienkim pilnikiem do metalu. Miał być otwór ok. 2x1mm ale spiłowany, cienki metal spłaszczył się i ostatecznie wyszedł kwadrat 4x4 :evil:. Quote Link to post Share on other sites
rwiezel Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Hmm wlasnie zrobielm na Glocku 26 Cymy hop-siupa z gumki recepturki (silikonowej) na obi-rurce opisanymy tutaj sposobami, ale kulki lecą gdzie chcą :( raz łapie parabolke , a raz zupelnie plasko. Czy ktoś mi może wytłumaczyc czym jest to spowodowane? Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 :ściana: Przeczytaj sobie 18 post wstecz i wszystko co jest poniżej, to właśnie wytłumaczenie na Twoje pytanie... :D Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Dzieki. zobaczymy co sie bedzie dalo zrobic z M16 A1 well kiedy go dostane Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Ja w mojim M16 A1 zrobiłem hopa.... łatwo go zrobić (opisałem to we wcześniejszym poście). Miałem 25 m a teraz mam 35m więc warto się troszke potrudzić i zrobić tego hopka, to naprawde fajna sprawa :D niestey gorzej z kalibracją tego, tak alby kulka leciała w miare prosto, daleko...... Quote Link to post Share on other sites
rwiezel Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 niestey gorzej z kalibracją tego, tak alby kulka leciała w miare prosto, daleko...... No wlasnie a co ma najwieksze znaczenie przy samoróbkach? Quote Link to post Share on other sites
marynarz89 Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Hmm 35m bylo by fajnie. tylko ze to bedzie moja pierwsza bron (nieliczac tych odpustowych pistolecikow za 10-20zl) i pierwszy raz bede tuningowal zobaczymy co z tego wyjdzie... jedno jest pewne szybko to ja sie niepoddam Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Dokładność i precyzja 8) , też zastosowane materiały.... Quote Link to post Share on other sites
bastekkk Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 ej może głupie pytanie ( nie śmiać sie ! ) gumka ma być na lufie na górze czy na dole ? :?: Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 na górze jak masz jakiś postolet z HU to przekrec go sobie do góry nogami i strzel i zobacz cyczy hop up coś daje. Quote Link to post Share on other sites
mark Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Na górze, tylko na górze. bo jak dasz na dół to kulka sie będzie podkrecać nie w tę strone i zamiast " płynać w powietrzu, ślizgać sie na nim" spadnie w dół. Quote Link to post Share on other sites
Juby Posted February 13, 2006 Report Share Posted February 13, 2006 Ma ktoś jakies fotki eleganckiego HU ktoś zrobił? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Witam Zająłem się przetłumaczaniem tekstu jak zrobić hu na stronie http://www.classicairsoft.net/Articles/hopup/index.htm I mam pewien problem Wydaje mi sie, że autor tłumaczenie pomylił się. Czy na tym wykresie wersja A lotu kulki jest na prawde najleprza? wydaje mi się, że powinien to być tor lotu B. a jak przegladam tego angielskiego jpg to tam jest chyba ze wlasnie B jest najleprze (tylko tyle zrozumialem bo zobaczylem znak podobny do B w okolicach naszego A i C). Co wy o tym sądzicie I jeszcze jeden problem jak przetłumaczyć poniższy fragment: The discrepancies with A and C mean that they are no longer hitting the target properly, and the hop-up must be adjusted. wiem co znaczy każde słowo z osobna ale nie umiem ubrać tego w słowa w naszym ojczystym języku (nie html :P), Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts