Danonek122 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 (edited) Witam. Padł mi akumulator do mojej repliki wspomnianej w temacie. Chce kupić akumulator wraz z ładowarką. Jaki mi możecie polecić akumulator i ładowarkę, tak, żeby nie wydać dużo, a mieć dobrą jakość i żywotność? Dodam, że akumulator ma mi wystarczyć tak na jeden wypad. Pozdrawiam serdecznie :) Edited July 17, 2015 by Danonek122 Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Również używam AK Boyi. Akumulator z którego korzystam to LiPo Turnigy Nano-Tech 7.4v 1300mah dwudzielny. Taki mi polecono tutaj na forum i sprawdza się znakomicie. Wchodzi pod pokrywę bez problemu (chociaż przy zakładaniu pokrywy trzeba uważać na kable). Cena jest bardzo atrakcyjna. Ładowarka - Imax B6. Taki zestaw da się kupić do 200zł. Wszystko z resztą było już opisane na forum, więc bez problemu znajdziesz potrzebne informacje. Quote Link to post Share on other sites
Danonek122 Posted July 17, 2015 Author Report Share Posted July 17, 2015 (edited) Z tego co wyczytałem w necie, to te aku są dość delikatne. Do tego te specjalne ładowarki dziwne. Wolałbym coś mniej skomplikowanego. Coś na wzór stockowej tylko z trochę większym napięciem i lepszą żywotnością tak samo z ładowarką . Dodam, że nie zwiększam osiągów mojej repliki. Jak ją kupiłem, tak używam, a właściwie to używałem kilka razy, bo padł mi aku :icon_smile: Edited July 17, 2015 by Danonek122 Quote Link to post Share on other sites
Danonek122 Posted July 21, 2015 Author Report Share Posted July 21, 2015 A co powiecie na taką ładowarkę do wyżej wspomnianego aku? http://allegro.pl/profesjonalna-mikroprocesorowa-ladowarka-lipo-asg-i5526227205.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 To jest prostownik do lipo, tandeta. Imax B6 albo jego klony+modelarskie lipo i szafa gra. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts