supermichi4444 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Witam serdecznie, na wstępie pragnę przywitać i podziękować wszystkim zainteresowanym tematem oraz powiedzieć iż użyłem wyszukiwarki google i szukałem podobnych tematów :icon_smile:. Tak czy inaczej pragnę prosić o wypowiedź ekspertów. Mój dobry przyjaciel zakupił ostatnio RK 02 od BOYI. Spodobała mu się gdy pozwoliłem mu z niej postrzelać. Replika zakupiona z OLX, rzekomo w dobrym stanie, na początku strzelała dobrze, podobnie jak moja, lecz po około 40 kulkach zaczęła rzęzić niczym wiertarka w remontowanej łazience :icon_razz:. Przypuszczam, że to zębatki poszły ale nie jestem pewien. Prosiłbym o pomoc i ewentualną podpowiedź czym taka usterka mogła być spowodowana. Co do części raczej problemu nie będzie bo moje RK jest na serwisie i będzie parę części wymienianych więc mu oddam moje stare :icon_razz:. Proszę o pomoc i dziękuję jeszcze raz wszystkim zainteresowanym :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Miałem podobny problem w swoim AK boyi. Takie rzężenie, jakby mieliło zębatki etc. Problemem u mnie okazało się złe ustawienie śruby silnika. Możecie popróbować z odkręceniem/dokręceniem śrubki w chwycie. Quote Link to post Share on other sites
supermichi4444 Posted July 17, 2015 Author Report Share Posted July 17, 2015 Próbowałem, efektem było to że gdy to trochę odkręciłem to owszem był jakiś naciąg, lecz kulki leciały na odległość max 2 metrów :/ Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 To nie efekt ani silnika, ani zębatek. Pewnie wypustka w gumce za bardzo wystaje. Skręć hopka na minimum i wtedy sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
supermichi4444 Posted July 17, 2015 Author Report Share Posted July 17, 2015 Ale replika w ogóle nie strzela i jest taki ciągły dźwięk, czy to napewno hop up ? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Napisałeś, że kulki leca na 2m. Odkręć śrubę tak, by replika nie strzelała. Dokręcaj ją co obrót, aż będzie strzelać. Dokręć jeszcze 1,5 raza, powinno być prawie idealnie. Quote Link to post Share on other sites
asasinmen Posted July 17, 2015 Report Share Posted July 17, 2015 Nic nie zrobisz do póki nie otworzycie GB. Z tego co piszesz to mógł zerwać się tłok, któreś łożysko mogło się zepsuć. Mówisz też że replika jest z olx więc może być że czas silnika już nadszedł a stockowo w boyach są bardzo przeciętne. Quote Link to post Share on other sites
supermichi4444 Posted July 18, 2015 Author Report Share Posted July 18, 2015 No to już nie wiem, co do ostatniej odpowiedzi to silnik jest w porządku, to raczej coś z zębatkami. Tak czy inaczej kolega zabiera go do shotguna i tam go sprawdzą. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts