Bartson Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Witam. Mam na oku replikę g36 k. Dopiero chciałbym zacząć zabawę w asg i szukam idealnego w miarę uniwersalnego modelu. Czy w podobnej cenie (raczej nie wyższej) znajdę coś lepszego? Myślałem także o rk 02. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Może oświecisz nas jakiej firmy jest to G36 ? Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 (edited) Z tego co widzę to innej firmy niż JG nie ma "g36 k" Edited July 19, 2015 by Bartson Quote Link to post Share on other sites
boberczus Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Mam G36 KV od JG i bardzo sobie chwalę. Jeśli lubisz gietki, a nie stać Cię na Umarexa do bierz. Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 A co z jakimiś kałachami w tej cenie? Warto nad jakimś rozmyślać czy raczej ta gietka jest lepsza? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Jest seria kałaszy boyia - RK. Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 Tyle wiem, napisałem o tym na samej górze. Tylko teraz czy jest to lepsze od g36k czy nie? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 19, 2015 Report Share Posted July 19, 2015 Obie repliki są polecane. Do plusów kałasza można zaliczyć stosunkowo cienkie magazynki, jeżeli zamierzasz się bawić w noszenie ładownic, minusem za to jest dosyć archaiczna konstrukcja - co kto lubi. Plusem giety jest ergonomia - świetnie leży w dłoni no i szybkość rozkładania. Minusem natomiast grube magazynki, coś jak 2x magazynek do AK. Podsumowujując, Bierz co Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 20, 2015 Author Report Share Posted July 20, 2015 Czyli do 500zł mam brać g36k od JG? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Co Ci pasuje. Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 20, 2015 Author Report Share Posted July 20, 2015 Nie miałem ich w ręku, nie strzelałem z nich, więc nie wiem co mi bardziej pasuje. Chodzi mi głównie o wytrzymałość i oczywiście celność. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Celność i wytrzymałośc na podobnym poziomie. Jesteś ze Szczecina - zagadaj do kogoś stamtąd (z pamięci przychodzi mi do głowy Errhile), wybierz się na strzelanie i obmacaj. Na 99% trafisz na ludzi z Gietą i Kałaszem. Do Giety można wsadzić też adapter na magi do M4. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Wytrzymałość, celność, zasięg i pozostałe czynniki będą podobne. Wybór czysto estetyczny. Quote Link to post Share on other sites
VAGowner Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 (edited) Nie miałem ich w ręku, nie strzelałem z nich, więc nie wiem co mi bardziej pasuje. Chodzi mi głównie o wytrzymałość i oczywiście celność. Sam odpowiadasz na swoje pytanie :icon_biggrin: Panowie na forum też dobrze podpowiadają, spotkaj się lokalnymi graczami na pewno będą i giety i kałachy wiec sobie "pomacasz" postrzelasz, przymierzysz do repliki i zdecydujesz może wtedy jeśli nie masz konkretnych ukierunkowań i nie wiesz gdzie ulokować swoje uczucia. Co do wytrzymałości to każda replika wytrzyma więcej jeśli będziesz o nią dbał jak o kobietę a nawet jeszcze bardziej :icon_biggrin: Ja wiedziałem jeszcze przed kupnem repliki że będzie to AK bo wizualnie mi się podobają, przyrządy celownicze super, waga też robi swoje( giety są robione z kompozytu jak w oryginale ). Ale miałem przed kupnem też w rękach G36c i jakoś to nie jest to :icon_biggrin: (oczywiście to tylko moje skromne zdanie) Wybierzesz sam i tak to co będzie dla Ciebie najlepsze :icon_biggrin: Pozdrawiam i życzę szybkiego zakupu repliki. Edited July 20, 2015 by VAGowner Quote Link to post Share on other sites
Bartson Posted July 20, 2015 Author Report Share Posted July 20, 2015 Tak więc... Dzięki chłopaki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts