Seterus Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 (edited) Witam, czy ktoś używa ładownic tego typu firmy 8Fields, bądź EM? Pewnie "Taco" niewiele mówi, więc daję linki: http://www.taiwangun.com/ladownice-2/wielofunkcyjna-ladownica-na-magazynki-do-karabinu-lv-2-multicamo-em?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/ladownice-2/wielofunkcyjna-ladownica-na-magazynki-do-karabinu-atak-em?from=listing&campaign-id=19 http://www.taiwangun.com/ladownice-2/wielofunkcyjna-ladownica-na-magazynki-do-karabinu-woodland-8fields?from=listing&campaign-id=20 Materiał z którego są "uszyte"-wiadomo, ale jak z samym systemem mocowania? Można nosić do góry nogami itd czy olać uniwersalność i zaufać fastmagom? Edited July 20, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 21, 2015 Report Share Posted July 21, 2015 Polecam fastmagi. Sprawdzona konstrukcja i wielu zadowolonych użytkowników :) Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted July 21, 2015 Author Report Share Posted July 21, 2015 Wiem wiem, ale ciekawi mnie jak się sprawują te Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted August 17, 2015 Author Report Share Posted August 17, 2015 Naprawdę nikt nie testował? Na fastmagach FMA się zawiodłem, te można z tego co widzę ścisnąć regulatorem (w fastmagach co najwyżej naklejać izolke więc średnio...) i mają oczka na shockcord. Czekam na opinie, jak nie to sam sprawdzę Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Nie używałem ale rozpytując się bo byłem zainteresowany słyszałem od kilku użytkowników że to pieniądze wyrzucone w błoto. Ładownice nie działają jak oryginały. Magazynki latają wypadają, użytkowość na poziomie zero. Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 2, 2015 Report Share Posted September 2, 2015 Mam taką jedną. Wersja bez zabezpieczenia przed wypadnięciem. Jest nawet fajnie wykonana jak na ok.20zł. Trochę ciężko się przekłada molla, przez pasek molle na ładownicy, ale daje radę. Przechodzi tylko przez jeden na ładownicy, ale trzyma mocno. Niestety na końcu nie ma żadnego klipsa i tylko troszkę odstaje na końcu. Magi fajnie wchodzą, ale w tej bez zabezpieczenia takich jak od AK się boję używać. Jeden minus to, że nosiłem w niej krótkiego maga do ak i go zgubiłem, a siedział dobrze. Dlatego nie polecam za bardzo do lasu. Najprawdopodobniej wypadł mi podczas biegu, albo czołgania. Do cqb raczej będą. Tak jak pisałem wykonanie mi nie przeszkadza, odcień chyba odbiega trochę, w Atacsie AU mam. Jak byś chciał brać to z zabezpieczeniem polecam. No i to by było tyle. Jak na chińskie spoko, tylko ten odcień. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 2, 2015 Author Report Share Posted September 2, 2015 (edited) Chciałem wziąć i używać jako shingle, bo prawie opanowałem technikę dobywania magów z shingli jak z otwartych :D (w sensie z tą samą prędkością). Chwilowo używam fast magów z shockcordem, ale trochę średnio mi to podchodzi i chciałem zmienić właśnie na to to Edit: Mowie o pistoletowych, zwykłych shingli do nich nie uświadczysz Edited September 2, 2015 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
blunk Posted September 5, 2015 Report Share Posted September 5, 2015 To do góry nogami nie używaj, bo wypadnę. Chodzi o te http://www.taiwangun.com/ladownice-2/wielofunkcyjna-ladownica-na-magazynki-do-pistoletu-acu-8fields?from=listing&campaign-id=19 ? Gumke można mocniej śćisnąć i będą lepiej siedzieć. Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted September 5, 2015 Author Report Share Posted September 5, 2015 Nie rozumiem chyba. Te z linka to taco pistoletowe. Ja mam fastmagi z wplecioną gumką, która trzyma magazynek od góry. Chce zmienić na taco, bo mają haczyki dedykowane na gumkę u góry, jakąś regulacje i ogólnie bo tak Quote Link to post Share on other sites
Cn Rudy Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Ja mam taką bez zabezpieczenia. Moim zdaniem do zielonej nie mają zastosowania, do czarnej dają radę. Używam magów do Ak, więc łatwo to zgubić. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Mam RedRiver'y i używam w 3G i nie tylko ich i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby magazynek od AK mi wypadł z takiej ładownicy. Do góry nogami zamontowana to co innego, ale nie po to stworzono tą ładownicę - chociaż zawsze można zrobić pętlę/uchwyt z shockcordu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts