Problemowy Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Witam, kilka dni temu zamówiłem i już otrzymałem moją używaną replikę w modelu podanym wyżej. Jako że była to raczej opłacalna cena to brałem w ciemno, chociaż nie omieszkałem sprawdzić gościa który wystawił ofertę i dokładnie przejrzeć opisu. Jednak jakkolwiek z shotgunem którego też dorzucił nie ma żadnych problemów, MP5-ka po prostu nie strzela. Naładowałem akumulator na full, załadowałem magazynek podkręcony na max (Hi-Cap), przestawiłem selektor i spróbowałem strzelić. Usłyszałem silnik ale nie została wystrzelona żadna kulka. Sprawdziłem wyciorem też wcześniej, ale po tym zrobiłem to znowu. Kulek zaciętych gdzieś nie było. Po dokładniejszych oględzinach repliki i otworzeniu komory z Hop-Up'em znalazłem tam przyklejony kawałek taśmy, jednak chyba był tam tylko po to aby nie ruszał się regulator. A więc, tu jest pytanie. Co do diaska mogło jej się przydarzyć, a jeśli jest mniej lub bardziej sensowny plan - czy lepiej gonić gościa który ją mi wcisnął czy spróbować w serwisie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Zgniła bateria, zacięty mechanizm, zajechany silnik. Któraś z tych przypadłości. Bez paczenia ciężko określić która. Quote Link to post Share on other sites
Problemowy Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 Zgniła bateria, zacięty mechanizm, zajechany silnik. Któraś z tych przypadłości. Bez paczenia ciężko określić która. A więc co lepsze? Próbować się dogadać z gościem czy od razu raczej podjechać do serwisu? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Zapytaj go o akumulator. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Usłyszałem silnik ale nie została wystrzelona żadna kulka. Dla mnie nie do końca jest jasna Twoja wypowiedź - czy replika wykonała pełen cykl? Czy silnik sobie chodzi luźno? Czy może tylko silnik sobie cyknął i nie ma żadnej innej reakcji? Quote Link to post Share on other sites
Problemowy Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 Zapytaj go o akumulator. Podobno kupował razem z repliką (dokładnie nie wyjaśnił czy był dodany czy kupił oddzielnie), jeśli ktoś wie jaki jest dodany (jeśli jest) to czy to Firefox'a Ni-Mh? Dla mnie nie do końca jest jasna Twoja wypowiedź - czy replika wykonała pełen cykl? Czy silnik sobie chodzi luźno? Czy może tylko silnik sobie cyknął i nie ma żadnej innej reakcji? Silnik brzmiał jak normalnie przy strzale. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 Właśnie, jaki typ akumulatora masz? NiMH Firefoxa? Quote Link to post Share on other sites
Problemowy Posted July 28, 2015 Author Report Share Posted July 28, 2015 Właśnie, jaki typ akumulatora masz? NiMH Firefoxa? Dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 28, 2015 Report Share Posted July 28, 2015 No to bardzo prawdopodobne, że batka padła. Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted July 29, 2015 Report Share Posted July 29, 2015 Heh, też jestem z Wawy i mam kilka akumulatorów - same LiPo od 7,4 do 11,1. Jak chcesz to się możemy jakoś styknąć i podepniemy mój i zobaczymy co tam się z Twoją giwerką dzieje :) W razie coś - daj znaka na priv. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts