Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc w wyborze karabinka szturmowego - G36

Recommended Posts

Witam.

Proszę o pomoc w wyborze karabinka szturmowego na początek przygody z ASG.

Wiadomo że zależy mi na tym żeby był dobry w stosunku jakości do ceny, był celny,

miał daleki zasięg. Chciałbym również, żeby był bardzo podobny do oryginału

(waga itd.), chodzi tu o model - G36. Cena nie powinna przekraczać 700zł.

Pozdrawiam.

Edited by kampek99

Poczekaj chwilę i dozbieraj do Aresa. Całkiem inna liga :icon_smile:

JG i pochodne opłaca się brać, ale za cenę 400-500pln, nie 700.

[...] był celny, miał daleki zasięg. Chciałbym również, żeby był bardzo podobny do oryginału

(waga itd.), chodzi tu o model - G36

Tylko Ares spełnia te wymagania, dopieszczenie JG/Bojca będzie cie kosztowało przynajmniej tyle ile kosztuje Ares.

Edited by reaper666

Trzeba by przepyrać wszystkie sklepy airsoftowe, i stwierdzić gdzie mają najtaniej ;-)

Z tego co pamiętam to Redberet miał w swojej ofercie kiedys Aresy, no i Specshop. Obecnie w niektórych sklepach może być drogo ze względu na kurs dolara, który nas wszystkich dziabie w tym roku.

chodzi ci o wersje G36C, G36K, G36?

Co do baterii, to do tańszych replik zazwyczaj dodawane są baterie NIMH oraz jakaś tam słaba ładowarka. Kiedyś wymienisz sobie baterię na LIPO (50zł + ładowarka 110zł np. Redox V2 Alpha lub Imax B6 ~~ 180pln) oraz wtyki na T-Connectora (5-10zł).

W większości replik przy zakupie wystarczy wymienić gumkę hop-up (stockowe nawet w uber markowych replikach czasami nie są zbyt rewelacyjne). Owa gumka to zazwyczaj 30zł. Zielona G&G, Systema Czarna, Przezroczysty Guarder itp.

Powinno to wpłynąć bardzo korzystnie na zasięg :)

Edited by reaper666

Tak, chodzi mi o te trzy wersje: g36, g36k, g36c.

Niczym się nie różnią poza wyglądem zewnętrznym, długościami luf i ilością fps'ów (co wynika z różnicy długości luf wewnętrznych przy tym samym cylindrze typ 0 w każdym typie repliki). Wymiana cylindra niweluje te różnice.

PJ to rebrand A&K (z tym że Krakman [Taiwangun], wsadza tam jakieś minimalnie lepsze bebechy).

A i owszem, była. Jednakże zakup repliki używanej... zwłaszcza eMki jest dość ryzykowny. Najlepiej było by sprawdzić ją u serwisanta przed zakupem.

Pytanie ile replika ma lat, jaki przebieg, co było w niej wymieniane (i kiedy).

Edited by reaper666

3 lata i 3500 kulek? Replike leżała 2 lata w szafie czy co? Bardzo wątpliwy przebieg. Jak GB poszedł to i pewnie reszta babechów u skraju żywota. Musiał byś iść z tym do jakiegoś serwisanta żeby ci powiedział w jakim dokładnie stanie jest replika. A M4 ze względu na GB v2 z uber wytrzymałości nie słyną.

Odpuść używkę, i kup nową replikę z gwarancją. Używane repliki, zwłaszcza emkowe to często loteria. Raz że gb słaby, to jeszcze body znalowe gdzie rusz coś pęka, odpada itd. A z 3 letnim stażem ta replika pewnie niejedną przygodę miała.

Przebieg ten jest małowiarygodny. Nie jeden tyle w ciągu miesiąca wywala.

Edited by Nitro

No wiesz... Wielu moich znajomych ma 3-4 letnie "Pejoty" i nikt nigdy nie miał problemu z tym... Jak już padały GB to tylko po wsadzeniu dużo mocniejszej sprężyny lub od ciśnięcia full auto w zimę... I jako tako nikt nie miał problemów z "wadami fabrycznymi GB" oraz nigdy nie słyszałem by co trzecia eMka miała taką wadę (w tym momencie PJ byłby teraz na czarnej liście po czymś takim).

Edited by reaper666

Witam!

Jako, że nie mogę jeszcze zakładać tematów, chciałem się podpiąć pod ten wątek. A mianowicie też jestem zainteresowany kupnem G36 lecz na foum natrafiłem na recenzję AUGa od JG. I tu jest moje pytanie- czy gdybyście mieli między nimi wybierać to który byście wybrali(proszę o kierowanie się awaryjnością, możliwościami tuningu lecz nie wyglądem). P.S. Dopiero mi się przypomniało ale mam jeszce dwa pytania. 1.Kto to jest Krakman? :D( czytam na forum i czytam i nie wiem) 2. Czy AUG ma mechaniczne przyrządy celownicze?