kampek99 Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 (edited) Witam. Proszę o pomoc w wyborze karabinka szturmowego na początek przygody z ASG. Wiadomo że zależy mi na tym żeby był dobry w stosunku jakości do ceny, był celny, miał daleki zasięg. Chciałbym również, żeby był bardzo podobny do oryginału (waga itd.), chodzi tu o model - G36. Cena nie powinna przekraczać 700zł. Pozdrawiam. Edited August 10, 2015 by kampek99 Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Linki nie działają. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Dołóż te 2 stówki do Aresa, warto. Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 10, 2015 Report Share Posted August 10, 2015 Jak do 700zł to polecam JG, ew. Boyi. Czy kiedyś powstanie jakieś zapytanie o replikę do XXX zł, na które ktoś nie odpowie "dołóż jeszcze YYY zł, warto"? Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 (edited) Poczekaj chwilę i dozbieraj do Aresa. Całkiem inna liga :icon_smile: JG i pochodne opłaca się brać, ale za cenę 400-500pln, nie 700. [...] był celny, miał daleki zasięg. Chciałbym również, żeby był bardzo podobny do oryginału (waga itd.), chodzi tu o model - G36 Tylko Ares spełnia te wymagania, dopieszczenie JG/Bojca będzie cie kosztowało przynajmniej tyle ile kosztuje Ares. Edited August 11, 2015 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 11, 2015 Author Report Share Posted August 11, 2015 Gdzie najlepiej i najtaniej kupić tego Aresa? Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Trzeba by przepyrać wszystkie sklepy airsoftowe, i stwierdzić gdzie mają najtaniej ;-) Z tego co pamiętam to Redberet miał w swojej ofercie kiedys Aresy, no i Specshop. Obecnie w niektórych sklepach może być drogo ze względu na kurs dolara, który nas wszystkich dziabie w tym roku. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Specshop powinien mieć. Boyi w Chinach kosztuje około 100$ = mniej więcej 400zł + wysyłka i podatek, lepiej kupić tego aresa, trochę lepiej zrobiony. Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 11, 2015 Author Report Share Posted August 11, 2015 Widzę że jest kilka wersji tej repliki, czym się różnią i którą wybrać? Czy replika ta jest gotowa do strzelania po zakupie czy trzeba na wstępie coś zmieniać (wymiana bateri na inny model, nasmarowanie czegoś itp)? Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) chodzi ci o wersje G36C, G36K, G36? Co do baterii, to do tańszych replik zazwyczaj dodawane są baterie NIMH oraz jakaś tam słaba ładowarka. Kiedyś wymienisz sobie baterię na LIPO (50zł + ładowarka 110zł np. Redox V2 Alpha lub Imax B6 ~~ 180pln) oraz wtyki na T-Connectora (5-10zł). W większości replik przy zakupie wystarczy wymienić gumkę hop-up (stockowe nawet w uber markowych replikach czasami nie są zbyt rewelacyjne). Owa gumka to zazwyczaj 30zł. Zielona G&G, Systema Czarna, Przezroczysty Guarder itp. Powinno to wpłynąć bardzo korzystnie na zasięg :) Edited August 12, 2015 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Owa gumka to aktualnie 40zł i więcej z przesyłką. Tylko przeźroczysty Guarder jest za ~30zł z przesyłką. No, ale nie kłóćmy się o grosze, skoro już namawiamy człowieka na wydatek 1200 na start :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 Tak, chodzi mi o te trzy wersje: g36, g36k, g36c. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Tak, chodzi mi o te trzy wersje: g36, g36k, g36c. Niczym się nie różnią poza wyglądem zewnętrznym, długościami luf i ilością fps'ów (co wynika z różnicy długości luf wewnętrznych przy tym samym cylindrze typ 0 w każdym typie repliki). Wymiana cylindra niweluje te różnice. Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 Kolega zaproponował mi sprzedaż swojej używanej M4 RIS firmy P&J za 400zł z magazynkami. Czy ta replika jest dobra i czy deal opłacalny? Quote Link to post Share on other sites
Elektrycerz Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Taką? http://gunfire.pl/pr...go-AK-4RIS.html Chyba najlepsza "chińska" emka, chociaż pomyśl nad potargowaniem się. Niech się jeszcze ktoś wypowie bo o emkach za mniej niż 500zł to ja mało wiem. Edited August 12, 2015 by Elektrycerz Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 12, 2015 Author Report Share Posted August 12, 2015 (edited) Chyba taką - http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg-2/pj4-ris-p-j . Ona była kiedyś tańsza(kurs dolara). Edited August 12, 2015 by kampek99 Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 (edited) PJ to rebrand A&K (z tym że Krakman [Taiwangun], wsadza tam jakieś minimalnie lepsze bebechy). A i owszem, była. Jednakże zakup repliki używanej... zwłaszcza eMki jest dość ryzykowny. Najlepiej było by sprawdzić ją u serwisanta przed zakupem. Pytanie ile replika ma lat, jaki przebieg, co było w niej wymieniane (i kiedy). Edited August 12, 2015 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 Replika ma około 3 lat, przebieg około 3500 kulek, wymieniany szkielet gearboxa za 170zł. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 3 lata i 3500 kulek? Replike leżała 2 lata w szafie czy co? Bardzo wątpliwy przebieg. Jak GB poszedł to i pewnie reszta babechów u skraju żywota. Musiał byś iść z tym do jakiegoś serwisanta żeby ci powiedział w jakim dokładnie stanie jest replika. A M4 ze względu na GB v2 z uber wytrzymałości nie słyną. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) Odpuść używkę, i kup nową replikę z gwarancją. Używane repliki, zwłaszcza emkowe to często loteria. Raz że gb słaby, to jeszcze body znalowe gdzie rusz coś pęka, odpada itd. A z 3 letnim stażem ta replika pewnie niejedną przygodę miała. Przebieg ten jest małowiarygodny. Nie jeden tyle w ciągu miesiąca wywala. Edited August 13, 2015 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
kampek99 Posted August 13, 2015 Author Report Share Posted August 13, 2015 Przebieg ten jest wiarygodny bo znam tę osobę i praktycznie kilka razy w ciągu tych 3 lat byla na strzelankach. A co do gb to w tym modelu byla wada fabryczna i co 3 m4 tego modelu miala ten problem. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted August 13, 2015 Report Share Posted August 13, 2015 (edited) No wiesz... Wielu moich znajomych ma 3-4 letnie "Pejoty" i nikt nigdy nie miał problemu z tym... Jak już padały GB to tylko po wsadzeniu dużo mocniejszej sprężyny lub od ciśnięcia full auto w zimę... I jako tako nikt nie miał problemów z "wadami fabrycznymi GB" oraz nigdy nie słyszałem by co trzecia eMka miała taką wadę (w tym momencie PJ byłby teraz na czarnej liście po czymś takim). Edited August 13, 2015 by reaper666 Quote Link to post Share on other sites
Dorhak Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Witam! Jako, że nie mogę jeszcze zakładać tematów, chciałem się podpiąć pod ten wątek. A mianowicie też jestem zainteresowany kupnem G36 lecz na foum natrafiłem na recenzję AUGa od JG. I tu jest moje pytanie- czy gdybyście mieli między nimi wybierać to który byście wybrali(proszę o kierowanie się awaryjnością, możliwościami tuningu lecz nie wyglądem). P.S. Dopiero mi się przypomniało ale mam jeszce dwa pytania. 1.Kto to jest Krakman? :D( czytam na forum i czytam i nie wiem) 2. Czy AUG ma mechaniczne przyrządy celownicze? Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Krakman... Bezpośrednią odpowiedź byłaby zbyt prosta. Wpisz w google i otwórz pierwszy link :). Quote Link to post Share on other sites
Dorhak Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 (edited) Dzięki, ale prosiłbym też o wypowiedź na temat głównego pytania. Edited August 18, 2015 by Dorhak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts