005maniek Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Witam, Od dawna myślałem nad kupnem repliki asg. Dużo czytałem o prawie niemieckim (mieszkam w Niemczech) i jest to dosyć rygorystyczne prawo. W Niemczech ceny są minimum 30% wyższe niż w Polsce. I stąd moje pytanie. Czy legalny jest zakup repliki w Polsce i przewiezienie jej do Niemiec i strzelanie sie ze znajomymi ? Czy trzeba coś później robić z repliką ? Czy znacie jakieś tanie sklepy w Niemczech ? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Trzeba mieć znaczek F w pięciokącie foremnym. I repliki powyżej 0,5 J nie mogą mieć auto. Nie wiem jaki jest maksymalny limit fpsów, ale raczej sklepowe repliki go nie przekraczają. Quote Link to post Share on other sites
Dawsal Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 wejdz na forum Bawarski,tam masz wszystko opisane Quote Link to post Share on other sites
005maniek Posted August 11, 2015 Author Report Share Posted August 11, 2015 Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
zomder Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 ja też korzystam z tego forum często. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 ja też korzystam z tego forum często. A ten post w jakim celu? Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 A ten post w jakim celu? A Twój post w jakim celu został napisany? Jak zwykle pseudo hejterskie cebulaki muszą się zawszę wtrącić z jakąś dziwną wypowiedzią.... Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 A Twój post w jakim celu został napisany? Jak zwykle pseudo hejterskie cebulaki muszą się zawszę wtrącić z jakąś dziwną wypowiedzią.... Ciekawe, że mój post nie był nawet w połowie tak napastliwy jak twój. Raczej to Twój post doskonale opisuje to co Ty napisałeś.... Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Akurat Krwawy ma 100% racji! Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Nie, to Kopcik ma 100% racji. Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 (edited) Nie chcę tu nikogo krytykować, żeby mnie ktoś źle nie zrozumiał. Czy wchodząc na jakiekolwiek wątki na tym forum musimy być narażeni na czytanie przepychanek między nadgorliwymi użytkownikami? Może opinie dotyczące sensowności wypowiedzi zostawmy moderatorom forum. Taka moja mała sugestia. W końcu to ich działka i ich forum. Więc dlaczego jeden użytkownik ma drugiego pouczać odnośnie pisania postów na forum? Mody są od tego. Edited August 17, 2015 by Guest Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 Wiesz, czasem ciężko nie zareagować jak się widzi debilizmy wypalające oczy. Quote Link to post Share on other sites
kotegaeshi Posted August 18, 2015 Report Share Posted August 18, 2015 tak btw, w Niemczech mozna sie bawic w asg tylko na prywatnych terenach. W sensie, że nie mozesz sobie pojechac z kolegami do byle jakiego lasu :) Musi to byc teren przystosowany i przeznaczony do tego typu zabawy. Jak kupisz replike w polsce, to nie mozesz jej przewiezc do NIemiec. NIe spelnia norm prawnych. Niby jest jakas opcja ze atestuja repliki ale wyjdzie Cie to mniej wiecej tyle samo co kupno repliki w Niemczech. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts