Perlikk Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 (edited) Witam chciałbym udoskonalic moja replike od spartaca, glowne załozenie to CQB z limitem do 350fps, replika jest teraz fullstock, nie znam sie na tuningowaniu, a jest to wazne :icon_wink:, do wydania mam około 600zł ( jezeli bedzie taniej to tez moze byc :icon_razz: ) Chcę zeby replika działała jak nalezy, i była wygodna w uzytkowaniu :) Edited August 16, 2015 by Perlikk Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Dawno kupiłeś replikę? Jak niedawno to odsyłaj sklepowi i niech zwrócą kasę. Dołóż te 600zł do tych, które zwrócą i kup porządną replikę. Jeśli jednak bardzo chcesz mieć to coś, to zmień sprężynę na słabszą (jakieś M90-100), kup lepsza gumkę HU, batkę LiPo (wraz z ładowarką), zmień okablowanie i wywal bezpiecznik. Z tych rzeczy tylko spręzyna wpływa na fpsy, ale pozostałe i tak się przydadzą. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted August 16, 2015 Report Share Posted August 16, 2015 Ja bym polecił sukę od Boyi (RK-01) (bodajże na azteko jest promocja 470zł, ale nie wiem jak z jej "stalowością"). Nie dość, że ma kompaktowe wymiary, to jest nieźle wykonana. Do tego nie duży tuning (akumulator, ładowarka, gumka, przewody i podstawowy serwis, czyli podkładkowanie i smarowanie. Quote Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Ja bym polecił SA-B01 albo cokolwiek od Specny, system w miarę szybkiej wymiany sprężyny i z repliką dostajesz 2 sprężyny, M95 i bodajże m110. Na Zbrojowni kosztowała niedawno 600zł, ale już jest niedostępna i najtaniej (chyba) na azteko. Też emka a metalowa. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Do Specny trzeba sobie doliczyć serwis, bo inaczej to zakup gorszy od Spartacza. Quote Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 3 znajomych ma Specny i nie narzekają, w spartacu zaś po upadku złamała się śruba od regulacji a po miesiącu odpadła zębatka silnikowa. Quote Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted August 17, 2015 Report Share Posted August 17, 2015 Nie mogę edytować. Chodziło o śrubę od regulacji kolby. Dobrą propozycją była suka od Boyi. Gearbox v3 to nie jest jakaś czarna magia, trzeba tylko uważać na sprężynki spustu i anti reversala. Gieta z JG miała chyba system szybkiej wymiany sprężyny o ile się nie mylę. Quote Link to post Share on other sites
Meowmron Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Ja mam spartaca-07 i jestem bardzo zadowolony. Używam go jedynie w lesie, bo w mojej grupie jakoś nie organizujemy CQB. Ma ogromny zasięg i celność, 420 fps na kulkach 0.25. Jedyną jego wadą jest to, że się rozpada. Trzeba być z nią delikatnym, ale można wymienić body na metal i będzie lepsza, niż inne polecane karabiny w podobnym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
RadPod Posted August 22, 2015 Report Share Posted August 22, 2015 Jeśli będziesz tego samego zdania po roku używania tego cudu techniki to uznamy że da się tego używać. A co do tematu to zgadzam się z przedmówcami. Kup coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts