Diduś Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Mordeczki. Walther CP99 compact umarex CO2. Co i jakie koszta. Bez kapsuły śmiga normalnie przeladowanie.Wkładam co2 i prawie nie idzie strzelać i ciężko przeładować go idzie co może być przyczyną i jakie koszta serwisowe Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 3, 2015 Report Share Posted September 3, 2015 Kolter na ma serwis Umarexa. Rozumiem, że wiatrówka 4,5 mm. Możliwe, że za mocno dokręcasz śrubę dociskową. Sprawdź po włożeniu kapsuły bez dokręcania jej jakie są efekty. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 3, 2015 Author Report Share Posted September 3, 2015 Tak,4,5mm no on ma już hmm 5lat wystrzelał z 2k kulek może. Dokręcałem mniej i bardziej. Teraz stwierdziłem że zacznę się bawić w ASG i go zrobię. Jutro zobaczę bez dokręcania kapsuły. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Jak chcesz się bawić w ASG to nie z wiatrówką na 4.5 mm i metalowy śrut... Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 4, 2015 Author Report Share Posted September 4, 2015 O kurcze myślałem że będzie Oki dopiero co siexwkrwcam w Asg. Walthera mam od 5 lat do zabawy, myślałem że będzie Oki no ale tak czy siak chce go zrobić.Co do Asg zorientuje się bardziej Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Generalnie jak coś jest do ASG to jest na plastikowe kulki 6 lub rzadko 8mm. Dodatkowo ważnym parametrem jest prędkość wylotowa (FPS). W zależności od jej wielkości zależy z jakiej odległości możesz bezpiecznie strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 4, 2015 Author Report Share Posted September 4, 2015 Fps już wiem u mnie max 450. Tylkocnie wiedziałem że na plastikowe się strzelają no ale już wiem przeczytałem i nie będę jej do tych zabaw używać. Ale dziękuję za szerszą wypowiedź co do kulek ;-). Po pracy dziś sprawdzę Walthera tak jak pisał kolega wyżej Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Dobra. Dziś miałem chwilkę i musiałem lekko dokręcić co2 gdyż nie chciało jej przedziurawić :P. Czy z magazynkiem czy bez po strzale zostaje Walther w takiej pozycji jak na fotce. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 1. Sprawdź czy przypadkiem ręką nie zachaczasz dźwigni zrzutu zamka bo widać tak jakby zamek normalnie zatrzymał się na zaczepie zamka. Chwyć pistolet tak, aby ręką nie dotykać zamka i jego okolic oraz minipulatorów. 2. Sprawdź czy nie jest zabrudzony lub uszkodzony zaczep zamka - może jakaś sprężynka się zawinęła etc. Pierwsze co to jednak sprawdź punkt 1. Wielu ludzi ma tak, że zaczepia właśnie tą dźwignię i zamek np. nie zostaje po ostatnim strzale w tylnym położeniu lub zatrzymuje się po każdym strzale. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Ręką trzymam prawidłowo zamka nie dotykam, ale jak przytrzymam zamek bardziej w dole to śmiga normalnie. a jak się tam zatrzyma to czuć jak by coś w środku go blokowało jakaś guma czy nie wiem co tam może być :P Jak zdjąć górę ? by sprawdzić ten zamek. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Nie rozumiem pojęcia "jak przytrzymam zamek bardziej w dole to śmiga normalnie". Zamek to jest ta część na górze, która się porusza. Jeżeli trzymasz pistolet niżej niż normalnie to ewidentnie zachaczasz o dźwignię zaczepu zamka. Instrukcję można znaleźć w sieci. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 Oj sorry blokadę zamka .. pomyliłem się :P Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Rozbiera się podobnie do oryginału. Ale dla mnie to jest błąd chwytu bo skoro trzymając niżej działa. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 No na pewno nie uchwytu bo trzymam prawidłowo zamka ani blokady jak jest bez magazynku nie dotykam.. Przyczyną jest gdzieś w nim niestety Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Wierz mi, że jest to częsty problem u strzelców zarówno przy P99, USP, CZ SP-01 Shadow, MAG 95... Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 Kurcze nagram film i dodam tu z Yt będzie tak najlepiej Oki? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 To nagraj go jak wiatrówkę opierasz rękojeścią o kant stołu - tak, aby magazynek nie dotykał stołu. Trzymasz ją za chwyt palcami a spust naciskasz palcem drugiej ręki. Jeżeli jak nie dotykasz (trzymasz niżej) zaczepu zamka i działa to winą tutaj jest chwyt. Mam podobnie jak z CZ'ki przesiądę się na Glocka lub MAG'a czy USP. Poważnie nie mówię tego ze złośliwości, a zwyczajnie to może być problemem i nie ma sensu kombinować z rozbieraniem wiatrówki na części pierwsze. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 8, 2015 Author Report Share Posted September 8, 2015 oki spoko sprawdzę tak ;) Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Więc tak, po wyjęciu magazynka strzela normalnie nie przywiesza się. Wkładam magazynek robiąc tak jak chciałeś i zatrzymuję się czasami a nawet dość często tak jak na fotce :/ Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 A ja zapytam tak od podstaw, wiatrówka przesmarowana? Zwłaszcza zamek wzdłuż krawędzi, że tak je nazwę amatorsko "ślizgowych"? Ja miałem takie efekty na replikach z CO2 - długo nie smarowane, trochę syfu się zebrało i w efekcie zamek wyhamowywał na zaschłym smarze i brudzie. Po wyczyszczeniu i przesmarowaniu śmiga aż miło i dojeżdża do końca. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 No jedynie kapsułki smarujace a tak to nic innego nie robiłem. Więcej leżał jak strzelał. Czyli mam zamek zdjąć wyczyścić oraz nasmarowac? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Jak leży to smar też się degraduje, zbiera kurz i wysycha. Czyścić nigdy nie zaszkodzi. Jak smarować to jakimś lekkim smarem. Ewentualnie najpierw sprawdź po wyczyszczeniu, na sucho. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Oki a smar do łańcucha rowerowego shimano może buc czy jakieś specjalny? Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 Już lepiej WD-40, CX-80, Brunox, Balistol, McKennick 9w1. Na upartego możesz nawet słonecznikowego, aby sprawdzić czy działa jak ma. Quote Link to post Share on other sites
Diduś Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Oki to dziś pomajstruje po pracy ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts