krogulec75 Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Może nie będę pisał do czego zamierzam używać repliki bo do końca sam jeszcze nie wiem. Na pewno będe strzelał ;) Która z tych replik jest ogólnie lepsza i celniejsza. MP5K Galaxy czy Cyma 521 ?? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 MP5k. Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 (edited) Ja też polecam galaksiaka. W terenie porównywalny do innych chińskich replik z tej klasy. Ma całkiem niezły zasięg i skupienie. Oczywiście, warto zmienić baterię na Li-Po, wtyczki na T-Deans. Co do samych Li-Poli, do wersji bezkolbowej wejdą tylko najmniejsze sticki. Duże to już tylko z kolbą albo na zewnątrz. (Ale i tu mogą pojawić się problemy. Ja kolbę będę dokupowywał i gruntownie przerabiał bo te które są dedykowane do niej albo są miernej jakości albo po prostu źle wyglądają (np. kolba emkowa), a inne (JG) mają jednopinowy system montażu). Ogólnie brać warto, a jak masz czas to możesz go naprawde nieźle wyszykować chociaż... części wewnętrzne warto wymieniać dopiero wtedy jak coś ci się popsuje bo stokowe dają naprawdę dużo frajdy. Edited September 8, 2015 by mikoma Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Mam wersję K, wchodzą lipo 11.1, więc wcale nie takie małe. Co do kolby - każda jest montowana tak samo, do płytki/zaślepki korpusu. więc na dwa piny zaślepka, a kolba na jedną śrubę. I tyle starczy. Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 A ja polecam cymke, na początek bardzo fajna replika, celność i zasięg na poziomie dwa razy droższych karabinków, jeśli nie przeszkadza Ci plastikowe wykonanie zewnętrzne i mała waga to bierz, bo frajdy ze strzelania i trafiania da Ci dużo a na pewno się nie zepsuje. Osiągi na pewno będą lepsze niż w galaxiaku :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 celność i zasięg na poziomie dwa razy droższych karabinków que? na pewno się nie zepsuje. que? Osiągi na pewno będą lepsze niż w galaxiaku :icon_smile: que? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts