Gut6 Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Hej, kupiłem Uvex I-vo w gunfire http://gunfire.pl/product-pol-1152192950-Okulary-I-vo-przyciemniane-oprawki-czarno-szare.html i mam z nimi taki problem, że delikatnie zniekształcają obraz, głównie jak patrzy się na boki. Jest to na tyle delikatne, że niby wszystko jest OK ale na tyle mocne, że po krótkim używaniu robi się niedobrze bo obraz jest ewidentnie błędny. Czy mieliście styczność z czymś takim? Zastanawiam się czy to nadaje się na reklamację czy odsyłając je otrzymam odpowiedź, że "usterki nie znaleziono" albo coś w tym stylu. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 12, 2015 Report Share Posted September 12, 2015 Jeśli nie minęło 10 dni od zakupu, możesz zwrócić bez podawania przyczyny. Quote Link to post Share on other sites
Peterus Posted September 14, 2015 Report Share Posted September 14, 2015 14 dni a nie 10. Quote Link to post Share on other sites
Gut6 Posted September 14, 2015 Author Report Share Posted September 14, 2015 Z tego co wiem to obowiązuje to tylko jeśli towar nie był 'używany'. Żeby założyć okulary musiałem rozerwać folię więc na to 'oddanie' się to nie załapię. Czy Wy takiego nie zaobserwowaliście nigdy takiego efektu u siebie? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Na oddanie się załapiesz ale sprzedawca zwróci Ci mniej za używanie towaru, bo przecież musiałeś je otworzyć, założyć i sprawdzić. Moim zdaniem musisz osobiście mierzyć okulary. Każde trochę zniekształcają. Czasami mózg do tego szybciej się przyzwyczaja i nie ma objawów ubocznych. Quote Link to post Share on other sites
Gut6 Posted September 19, 2015 Author Report Share Posted September 19, 2015 Dzięki za odpowiedzi. Odeślę je i faktycznie poszukam jakiegoś stacjonarnego sklepu. Próbowałem się przyzwyczaić do nich ale nie dało rady. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Kolego Gut6 oczywiście możesz reklamować te okulary ale wątpię aby coś to dało. Raczej wątpię w to że okulary Uvex zniekształcają obraz, już nie mówię o "robieniu się niedobrze". Z tego wzglądu polecam okulistę.l Quote Link to post Share on other sites
Gut6 Posted September 24, 2015 Author Report Share Posted September 24, 2015 Wybrałem się wczoraj do stacjonarnego sklepu ze sprzętem do ASG i posprawdzałem inne. Kupiłem Bolle, w których jest o niebo lepiej. :) Może to zniekształcanie to wina tego konkretnego egzemplarza tych Uvexów, może nie, w każdym bądź razie odeślę je, a zostanę na razie przy tych Bollach. Jednak chyba najlepiej kupować okulary dopiero po sprawdzeniu na miejscu w sklepie. Dzięki Wam za odpowiedzi! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts