Ryoga1980 Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Witam Mam nowego gazowego Glocka 23 od KJW, może za bardzo się martwie ale przyczytałem że strzelanie na sucho bez magazynka powoduje zużycie młotka. Moje pytanie jak mam zwolnić kurek z włożonym magazynkiem skoro każdy strzał ponownie go napina ponieważ w magazynku jest gaz. A w magazynku czytałem musi być gaz żeby uszczelka trzymała :/ Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 Bez przesady, zrzucenie kurka na sucho po strzelaniu nie rozwali Ci repliki. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 W każdej mojej replice zwalniam na sucho kurek i nie zauważyłem zużycia jakiegokolwiek z elementów. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 W glocku Army strzelanie na sucho rozwala BB Housing. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Jak w każdym Glocku, nawet TM. Tam jest tak cienki element, że nie ma siły żeby znal to wytrzymał. Pytanie tylko, ile tak trzeba pykać na sucho, żeby wpłynęło to w znaczącym stopniu na zużycie (gdzie i tak element zużywa się przy normalnym strzelaniu). I oczywiście opcja jest - zdejmujesz zamek i wtedy ostrożnie odprowadzasz kurek. Klamkę trzymasz naturalnie rozłożoną wtedy. Quote Link to post Share on other sites
Ryoga1980 Posted September 28, 2015 Author Report Share Posted September 28, 2015 Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts