Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Rk 08s widoczne zębatki za spustem

Recommended Posts

Witam, problem jak w temacie. W miejscu w którym kabłąk styka się z chwytem pistoletowym widoczne są zębatki. raz nawet się zdarzyło ze podgięty kabłąk blokował te zębatki

6e5b05164095.jpg

6ce0cf3ee967.jpg

Teraz moje pytania:

czy urwany element to część korpusu? czy gearbox-a ? czy da się to jakoś naprawić?

Brakuje Ci standardowej dla V3 plastikowej osłonki.

Kupujesz dowolnej firmy zaślepkę, wyjmujesz GB (zdejmujesz dekiel, wyjmujesz klocek L, atrapę suwadła z prowadnicą, odkręcasz chwyt pistoletowy, odkręcasz i wyjmujesz selektor ognia razem z tulejką, odpychasz komorę z jej sankami/koszykiem hop up do przodu tak, by dysza spokojnie wyszła z komory) wstawiasz zaślepkę i składasz w odwrotnej kolejności.

Po skończonym strzelaniu walnij jeszcze na singlu na sucho - teraz masz cofnięty tłok, sprężyna jest ściśnięta - parują FPSy.

Po skończonym strzelaniu walnij jeszcze na singlu na sucho - teraz masz cofnięty tłok, sprężyna jest ściśnięta - parują FPSy.

Nie koniecznie strzał na singlu pomoże. U mnie na ten przykład po strzale na singlu sprężyna zostawała częściowo napięta.

Co do samego kabłąka - polecam podgiąć w ten sposób: http://i.imgur.com/v8VFtFc.jpg Co prawda zaślepkę i tak powinieneś zamontować, żeby się GB nie syfił, ale dzięki temu kabłąk siedzi dużo stabilniej.

Dzięki za odpowiedz . Sam nie czuje się na siłach żeby to rozkładać i poprawnie złożyć. Replika jest jeszcze pół roku na gwarancji w taiwangunie zastanawiam się czy odsyłać do ich serwisy czy dać to do lokalnego serwisanta? Poza tym smar na tych zębatkach jest dość suchy a sam układ wymaga usprawnień w celu lepszego działania (tak słyszałem :icon_smile: ) np doszczelnianie, podkładkowanie itp.

3020ea6c1d40.jpg

Czy teraz tłok jest zwolniony a sprężyna jest luźna ?

Gdzie szukać tej zaślepki ? wpisywałem to w wyszukiwarki na taiwangun i gunfier i nic takiego nie mają

Edited by pyszczek
  • 1 month later...