pyszczek Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Witam, problem jak w temacie. W miejscu w którym kabłąk styka się z chwytem pistoletowym widoczne są zębatki. raz nawet się zdarzyło ze podgięty kabłąk blokował te zębatki Teraz moje pytania: czy urwany element to część korpusu? czy gearbox-a ? czy da się to jakoś naprawić? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Brakuje Ci standardowej dla V3 plastikowej osłonki. Kupujesz dowolnej firmy zaślepkę, wyjmujesz GB (zdejmujesz dekiel, wyjmujesz klocek L, atrapę suwadła z prowadnicą, odkręcasz chwyt pistoletowy, odkręcasz i wyjmujesz selektor ognia razem z tulejką, odpychasz komorę z jej sankami/koszykiem hop up do przodu tak, by dysza spokojnie wyszła z komory) wstawiasz zaślepkę i składasz w odwrotnej kolejności. Po skończonym strzelaniu walnij jeszcze na singlu na sucho - teraz masz cofnięty tłok, sprężyna jest ściśnięta - parują FPSy. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Po skończonym strzelaniu walnij jeszcze na singlu na sucho - teraz masz cofnięty tłok, sprężyna jest ściśnięta - parują FPSy. Nie koniecznie strzał na singlu pomoże. U mnie na ten przykład po strzale na singlu sprężyna zostawała częściowo napięta. Co do samego kabłąka - polecam podgiąć w ten sposób: http://i.imgur.com/v8VFtFc.jpg Co prawda zaślepkę i tak powinieneś zamontować, żeby się GB nie syfił, ale dzięki temu kabłąk siedzi dużo stabilniej. Quote Link to post Share on other sites
pyszczek Posted October 2, 2015 Author Report Share Posted October 2, 2015 (edited) Dzięki za odpowiedz . Sam nie czuje się na siłach żeby to rozkładać i poprawnie złożyć. Replika jest jeszcze pół roku na gwarancji w taiwangunie zastanawiam się czy odsyłać do ich serwisy czy dać to do lokalnego serwisanta? Poza tym smar na tych zębatkach jest dość suchy a sam układ wymaga usprawnień w celu lepszego działania (tak słyszałem :icon_smile: ) np doszczelnianie, podkładkowanie itp. Czy teraz tłok jest zwolniony a sprężyna jest luźna ? Gdzie szukać tej zaślepki ? wpisywałem to w wyszukiwarki na taiwangun i gunfier i nic takiego nie mają Edited October 2, 2015 by pyszczek Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Podbijam temat, też nie mogę tego elementu znaleźć w żadnym sklepie. :/ Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Napisz do sklepów maila. Może gdzieś na serwisie walają im się takie zaślepki i po prostu nie są dodane na stan sklepu (więc nie kupisz ich tradycyjnie ze strony sklepu). Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Szukać na Allegro albo w komisie. Zamiast szukać w ich ofercie - napisz do tych sklepów, które świadczą usługi serwisowe. Na pewno sporo im tego zostaje. Quote Link to post Share on other sites
pyszczek Posted November 14, 2015 Author Report Share Posted November 14, 2015 (edited) Witam, ja napisałem do jednego z ludzi który w komisie oferował części z serwisu. To taka mała pierdółka że nikt jej nie wpisuje na listę części. ps. kupiłem od człowieka o ksywie anek. Edited November 14, 2015 by pyszczek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts