KaXardas Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Cześć :) Ostatnio spodobał mi się bardzo kamuflaż wz89 oraz zacząłem się bawić maszyną do szycia :) Wniosek nasuwa się sam: Chciałbym uszyć sobie mundur w ów kamuflażu jednak w dość nowoczesnym kroju i potrzebuję pomocy ze znalezieniem materiału w tym kamuflażu. Myślałem nad kupieniem paru tzw. zasobników (plecaków - worków) i wzięci z nich materiału jednak obawiam się że może nie starczyć materiału (bez zszywania paru kawałków, gdyż może się to okazać niewygodne) na chociażby plecy bluzy oraz materiał może okazać się nie odpowiedni aby użyć go do zrobienia z niego ubrania. Myślę że pomysł dość ciekawy i głupio by było go porzucić :) Proszę uprzejmie o pomoc lub ocenę czy mój pomysł z użyciem zasobników jest dobry. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Masz przecież bechatki na allegro, a nawet całe mundury. Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted October 3, 2015 Author Report Share Posted October 3, 2015 Owszem, są. Jednak jak już napisałem chciałbym uszyć coś własnego w nowoczesnym kroju (wzorować się na przykład na takim ACU lub coś w tym stylu). Materiał użyty w mundurze wydaje się być znacznie grubszy (przez to cieplejszy) niż w zasobniku więc dlatego się zastanawiam, jednak mogę się mylić gdyż nie miałem w rękach ani tego ani tego. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 4, 2015 Report Share Posted October 4, 2015 Różnice w grubości są minimalne, ale są z tego co pamiętam. Na allegro (teraz nie szukałem) kiedyś mundurów we wz. 89 nie było, ale za to na e-bay'u od polskich sprzedawców było tego pełno jednak cena była równie wysoka. Najprostsze wyjście to kupić mundur i go przerobić tak jak amerykanie robili mundury typu RAID BDU. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts