EndeBeats Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 To coś źle szukałeś, bo te cymki pojawiły się stosunkowo nie dawno. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 To coś źle szukałeś, bo te cymki pojawiły się stosunkowo nie dawno. On pisał o giecie JG... Tak, w 2013 była taka sama replika jak posłałes. Quote Link to post Share on other sites
Ciapciak Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 Nie była taka sama, choćby ze względu na regulacje fps. Posiadam taką od maja, przestrzelone ok. 4-5k kulek bez żadnych problemów. Regulacja fps to raczej bajer niż coś przydatnego bo trzeba się nakręcić imbusem sporo, a regulacja raczej nie daje możliwości np. cqb-las. W moim przypadku na max skręconej ok 405 fps, na minimum ok 375. Poza tym niewiele się różni od modelu z 2013. Quote Link to post Share on other sites
Haryasg Posted October 14, 2015 Author Report Share Posted October 14, 2015 Tak myślałem o g36 a czy ta lufa 250mm nie będzie za krótka? I czy to prwada że dłuższa lufa = lepszy zasięg i skupienie? Quote Link to post Share on other sites
Dawcio1pl Posted October 15, 2015 Report Share Posted October 15, 2015 (edited) z krótszą lufą na dalsze dystanse zaczyna kulki znosić. Ale jak kupisz stock replikę która ma o 10 cm więcej lufy to nie poczujesz różnicy jak to będzie stock lufa. Edited October 15, 2015 by Dawcio1pl Quote Link to post Share on other sites
Haryasg Posted October 17, 2015 Author Report Share Posted October 17, 2015 A ok rozumiem a jeżeli to będzie precyzyjna lufa? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 Długość lufy w przypadku replik asg ma marginalne znaczenie. O wiele ważniejsze jest dobranie odpowiedniego cylindra do długości lufy. Quote Link to post Share on other sites
miho82 Posted October 17, 2015 Report Share Posted October 17, 2015 (edited) Eeeeeeh kolejny z wadliwą klawiaturą. Cymowe eMki są opisane w dziale replik elektrycznych drugiej klasy. I to dość dobrze. A w skrócie: - mocno średnie wykonanie zewnętrzne. Luzy, trzeszczenia oraz nad i niedolewki często spotykane. - cienki, nie tolerujący tuningu mocowego ger. Tuning jakościowy nieopłacalny. - Niezła komora hopa. Ładnie współpracuje z dobrymi gumkami. Lufa taka sobie, acz wymiana na preckę nieopłacalna ( jak co można zastąpić lepszą jakościowo lufą stokową) Ogółem cienizna, acz jak kupisz nie ruszaj gerboxa. Nie koniecznie. Co prawda mam cm.007 ale wykonanie zew. uwarzam bez wiekszych wad, tak mam luzy w chwycie przednim (o ris'owany) dół sie bardziej telepał niż góra, luzy w kolbie i magazynku (orginalny tak latał i wypadał ze go wywaliłem odrazu) dokupiłem 5 hicapów od GFC i 5 midów od Boya siedzą znacznie lepiej w gnieździe ale potraktowałem je izolką dodatkową :icon_biggrin:. Natomiast spasowanie komory zamkowej i nabojowej (chyba tak to się nazywa) jest idealne, zero szczelin. Ogólnie rzecz biorąc replika godna uwagi, niestety nie wiem jak z budrzetówkami. Polecam dołożyć i kupić cm.007 lub coś innego markowego. Tak na marginesie: replika generuje stabilne 410 fps na 0.2 - 370 na 0.25 a to tylko po wymianie gumki na G&G i dodaniu lipola redoxa, dziś tj. 17.10 będę odbierał po wymianie kabli na nisko oporowe + mosfet, doszczelnienie i ogólne przesmarowanie bo po 1.5 roku już się upominała o przegląd :icon_razz2: Edited October 17, 2015 by miho82 Quote Link to post Share on other sites
Haryasg Posted October 17, 2015 Author Report Share Posted October 17, 2015 Aha ok dzięki wszystkim za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts