PerezPKW Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Czołem! Mam problem natury technicznej Pożyczyłem dziewczynie repliczkę ( tak wiem.... błąd), i biegnąć z nią przewróciła się. Jej całe szczęście nic się nie stało, jednakże ucierpiała replika. Połamane zostało całe dolne body (no cóż... ZNAL). Chce zmienić body z emkowego na HK. i tutaj pytanie.... Czy będzie pasować? Chodzi mi głównie o szynę RIS na górze body, czy nie będzie wystawać nad RIS;a z frontu lub odwrotnie? Podaję linki emki oraz body od HK http://gunfire.pl/product-pol-1152205860-Replika-karabinka-FC-105.html EMKA http://www.taiwangun.com/czesci-metalowe-2/metalowy-korpus-do-bi-hk416-black-boyi?from=listing&campaign-id=19 BODY. Z góry dzięki! :) Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 Pomijając fakt różnic między producentaim, z tego co pamiętam hk jest wyższe, można zauważyć to na zdjęciach. Jednak proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Quote Link to post Share on other sites
PerezPKW Posted October 26, 2015 Author Report Share Posted October 26, 2015 Właśnie o to chodzi, czy faktycznie jest wyższe... Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Jeśli kupisz body bez risa i bloku gazowego bedzie lipa, ris wcale nie podejdzie, lub bedzie nizej o jakis 1cm od body. Jedyna pewna opcja to kompletna konwersja (wydmuszka) hk, ewentualnie caly upper (ja tak zrobilem). Quote Link to post Share on other sites
PerezPKW Posted October 26, 2015 Author Report Share Posted October 26, 2015 No z tamtej emki została mi właśnie konwersja ( nie jest uszkodzona) i chciałem ją przełożyć do tego HK. Ale jeśli ris od konwersji będzie wyżej lub niżej od risa na body to lipa :/ Cholera, mam dylemat czy to podejdzie :/ Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 A czy jest możliwe przełożenie gearboxu, komory z lufą z repliki M4 ( G&P) do WYDMUSZKI jakiegoś HK416? boya czy VFC ? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 Teoretycznie tak, w praktyce może wymagać pilnika. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted December 3, 2015 Report Share Posted December 3, 2015 No ale to juz drobne poprawy, nie rzędu kilku centymetrów :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Na zasadzie-"Wygląda jakby pasowało, a nie pasuje". Może. Jest spore prawdopodobieństwo, że będzie wchodził bez żadnych komplikacji. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 (edited) Imho zabieg nieopłacalny, lepiej w wydmuszkę wpakować własne części. Zamiany body z g&p na boyi nie skomentuję. Edited December 4, 2015 by Alanos Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted December 6, 2015 Report Share Posted December 6, 2015 Boyi to ostateczność :P Bede powoli rozglądał sie za wydmuszką VFC ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts