BoRoWa10 Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Cześć! Jakieś 1 1/2 roku temu zaczalem swoja przygode z airsoftem. Na poczatku zajmowalem sie replikami sprezynowymi ale potem gdy uzbieralem kase /poniewaz w przedziale ok. 350 zl nie bylo replik sprezynowyc procz sniperow/ postanowilem kupic replike AEG. Po poszukiwaniach znalazle za 360 zl powyzszy karabin. Wszystko wydawalo sie ok wiec kupilem. Zaraz po zakupie pojawily sie problemy, poniewaz karabin nie strzelal, nie wydawal odglosow. Kiedy zadzwonilem do serwisu strony powiedziano mi zebym raz przykrecal, raz odkrecal srubke ktora znajduje sie pod chwytem. Jest to ta srodkowa srubka. I faktycznie przez 3 dni dzialalo potem pomimo krecenia dalej nic. Nie chcialo mi sie odeslac repliki do gwarancji i tak minal rok. Po roku (jakies 1,5 tyg. temu) zadzwonilem i postepowalem zgodnie z instrukcjami pana z serwisu . Jednak nic to nie dalo. Powiedzial mi zebym odeslal replike do gwarancji. Jednak gdy chcialem to zrobic ze smutkiem odkrylem ze termin gwarancji minal tydzien temu (od czasu zadzwonienia). Karabin nie wydaje zadnych dzwiekow, nic a kable przy baterii sie nagrzewaja. Jesli ktos wie czemu tak sie dzieje to prosze napiszcie. Z gory dzieki :icon_wink Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Sprawdź czy kabel ci się nie odłączył. Odkręcić klapkę i sprawdź czy oba kable dochodzą do silnika. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 3, 2015 Author Report Share Posted November 3, 2015 Musze wyjac gearbox? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Nie, przecież zrobiłeś zdjęcie, na którym widać, czy styki dochodzą do silnika. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 3, 2015 Author Report Share Posted November 3, 2015 Niby tak ale nigdy nic nie wiadomo ;) Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Jakie zdjęcie? Mi nic nie wyświetla. Odkręć może śrubkę na maxa, jak będzie wizg, to znaczy, że wszystko działa. Wtedy do kwestia wyregulowania silnika tą śrubką. Jeżeli nie to, to mogły styli paść. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Poczekajcie - chłopak jasno napisał że nagrzewają się kable - czyli styki działają. Napisz jaką masz baterię i czym ją ładujesz - podejrzewam że gówno-ładowarką z zestawu. Chyba tutaj bym doszukiwał się przyczyny Twojego problemu. Popytaj na forum to może ktoś z Twojego miasta użyczy Ci na chwilę napewno sprawnej baterii. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Uzywam tej z zestawu wiec faktycznie to moze byc problem sprobuje od kogos pozyczyc. Mieszka ktos moze w okolicy Debicy? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 6, 2015 Author Report Share Posted November 6, 2015 Nie wiem czy to ma jakies zdarzenie ale: Z mojej bateri od zestawu urwal sie od jednej czesci kabelek wiec nie mogleem testowac karabinu nawet na tej baterii. Ale pomyslalem ze podepne bateroe przyloze kabelek do urwanego miejsca i bede próbował strzelac. Zrobiłem tak i po kilku nacisnieciach spustu z baterii wydostala sie iskra. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale pisze bo taka sytuacja mi sie przed chwila zdarzyla Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 Dzisiaj przyszedl mi nowy akumulator podlaczylem go i dlalej guwno a kable przzy baterii sie grzeja. Czy jesli podlacze na noc ta baterie(lipo) pod zwykla ladowarke z zestawu to uszkodze baterir? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Prawdopodobnie. Przy okazji możesz uszkodzić siebie i miejsce zamieszkania. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 :) a czy jak wyjme gearbox to czy sa jakies problemy z jego wyjeciem a potem wlozeniem na miejsce, trzeba cos odpinac. Moze to byc wina jakiejs czesci bo jak ruszam karabinem to nad cwytem slysze jakby latala jakas srubka czy cos. Nie wiem co to moze to powod Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Jak podpinam baterie i naciskam spust to jest wyraznie inny dzwiek niz bez baterii tak jakby akumulator mial resztki sil Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Jak rozebrać replikę dowiesz się na yt. Jak już wyjmiesz GB, możesz spróbować odkręcić koszyk silnika, a następnie zwolnić zębatkę przeciwpowrotną. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 Jeszcze do tego dzwieku czuje jakby cos tam probowalo stzelac ale nic Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Tak jakby cos metalowego w srodku uderzalo o siebie Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 Oto zdjecia gearboxa po wyjeciu. Podzas strzelania nagtzeqa sie ta szara czesc w chwycie i oczywiście kable. Przy naciskaniu spustu w tym "szaraku" slychac jakby cos w srodku dzialalo. Na ostatnim zdjeciu bayeria ktorej uzywam. Dostalem ja dzisiaj jeszcze nie ladowana bo mam tylkp ta ladowarke z zestawu Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Odkręć czarną obudowę szarej części. Następnie przed otwór powinieneś zobaczyć zębatkę. Z boku zębatki, od tylnej strony, będzie taka zapadka. Podważ ją, tak żeby zębatka się na niej nie blokowała. Złóż i sprawdź czy działa. Jak nie będzie, to będzie wymagało otwarcia gb. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 15, 2015 Author Report Share Posted November 15, 2015 W sensie te dwie srubki? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Ktorej zebatki ma dotykac? Cofam tamto pytanie. Jak podnosze zapadnie to ona spada Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Masz przed sobą to skrzydełko dotykające zębatkę. Podnieś je. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Ma spadać. Kluczowe jest to, że jeżeli tłok został w tylnej pozycji, to zębatka powinna zrobić jakiś obrót. Zmontuj teraz i sprawdź czy działa. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 16, 2015 Author Report Share Posted November 16, 2015 Nie obraca sie a karabin dalej nie strzela. Mozna robic proby strAlu samym gearvoxem bez zamontowania go? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka https://vimeo.com/145831591 Taki dzwiek slysze przy ruszaniu gearboxem a zebatka po podwazeniu jedynie troszeczke sie porusza w strone tej zapadki Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 Możesz, nie musisz montować GB do repliki. Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 16, 2015 Author Report Share Posted November 16, 2015 Dalej nic... Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka A jakbym pokrecil sama zebatke? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
BoRoWa10 Posted November 16, 2015 Author Report Share Posted November 16, 2015 Moge tu jeszcze cos sam zdzialac, popatrzec? Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Przy naciskanou spustu strasznie smierdza i sa gorace te kable na dole tej szarej czesci Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts