Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika

Recommended Posts

Witam :icon_smile:

Planuję zacząć swoją przygodę z ASG i mam do Was bardziej doświadczonych kilka pytań.

Jaką replikę możecie mi polecić do 400-500 zł?

Mam na oku:

http://alturl.com/kqvfr

http://alturl.com/onxdn

http://alturl.com/wkito

Czytałem poradniki forumowe, lecz tutaj chciałbym poznać wasze zdanie.

Nie mam niestety więcej niż 500 zł więc do tej ceny chciałbym swoją pierwszą replikę.

Wyczytałem na forum, że karabinki firmy spartac (te do 400zł) nie są zbytnio polecane także sam już nie wiem :icon_razz:

Dzięki z góry.

Edited by edix

Nie są polecane ponieważ nie jest to metal i ma ~300fps. Pełno ludzi tu wymaga za 400zł jak najwięcej stali, bardzo dobrych osiągów, i kultury pracy na poziomie repliki 1500+

Niestety 1500 nie wydaje się za same oznaczenia na replice. Jeżeli ci nie przeszkadza full plastik i osiągi pokroju boczniaka to bierz śmiało. A jak zmienisz poglądy na AK (CM028), albo G36 (JG, CYMA) to śmiało w tej cenie kupisz coś co strzeli dalej niż rzucisz i pochodzi bez pomocy serwisanta kilka paczek kulek (jak masz szczęście to i kilkanaście worków 1kg)

Edited by White1981

Jak kolega White1981. Jeśli nic nie masz przeciwko replikom kałachów, rozglądaj się za Boyi z serii RK. Najtańsza jest RK-01. Sam ją posiadam, bo sam nie miałem za dużego budżetu. Dziś mi mówią, że mam Suczkę prawie, że na równi ze Świnią kumpla (M249).

A jak kałachy niet, to albo coś z G36, albo może repliki SIGów?

Nie są polecane ponieważ nie jest to metal i ma ~300fps. Pełno ludzi tu wymaga za 400zł jak najwięcej stali, bardzo dobrych osiągów, i kultury pracy na poziomie repliki 1500+

Niestety 1500 nie wydaje się za same oznaczenia na replice. Jeżeli ci nie przeszkadza full plastik i osiągi pokroju boczniaka to bierz śmiało. A jak zmienisz poglądy na AK (CM028), albo G36 (JG, CYMA) to śmiało w tej cenie kupisz coś co strzeli dalej niż rzucisz i pochodzi bez pomocy serwisanta kilka paczek kulek (jak masz szczęście to i kilkanaście worków 1kg)

Kolega chyba Spartaca na oczy nie widział :icon_eek:

nie no nie mowcie, ze te spartaki tak zle strzelaja bo ogladalem wiele recenzji i 40-50 metrow jest bez problemow :icon_biggrin:

kupując np tego spartaca mam możliwość wymiany w nim niektórych cześci na te metalowe?

Kolega otrzymuje pierwsze ostrzeżenie za pisownię. Buniek

Edited by Buniek92

Możliwe, że tak ale to będzie moja pierwsza replika, a jakbym kupił i nagle znudziłoby mi sie asg to dopiero bym stracił i to dużo więcej

Zależy co byś kupił. Kupisz gónwo to nikt go od Ciebie nie odkupi (albo odkupi za śmieszne pieniądze), a jak kupisz dobry sprzęt to ktoś odkupi.