edix Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 (edited) Witam :icon_smile: Planuję zacząć swoją przygodę z ASG i mam do Was bardziej doświadczonych kilka pytań. Jaką replikę możecie mi polecić do 400-500 zł? Mam na oku: http://alturl.com/kqvfr http://alturl.com/onxdn http://alturl.com/wkito Czytałem poradniki forumowe, lecz tutaj chciałbym poznać wasze zdanie. Nie mam niestety więcej niż 500 zł więc do tej ceny chciałbym swoją pierwszą replikę. Wyczytałem na forum, że karabinki firmy spartac (te do 400zł) nie są zbytnio polecane także sam już nie wiem :icon_razz: Dzięki z góry. Edited November 3, 2015 by edix Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 3, 2015 Report Share Posted November 3, 2015 Witaj! Odnośnie Spartaców masz tu reckę sprzed tygodnia: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/650731 :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
White1981 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 (edited) Nie są polecane ponieważ nie jest to metal i ma ~300fps. Pełno ludzi tu wymaga za 400zł jak najwięcej stali, bardzo dobrych osiągów, i kultury pracy na poziomie repliki 1500+ Niestety 1500 nie wydaje się za same oznaczenia na replice. Jeżeli ci nie przeszkadza full plastik i osiągi pokroju boczniaka to bierz śmiało. A jak zmienisz poglądy na AK (CM028), albo G36 (JG, CYMA) to śmiało w tej cenie kupisz coś co strzeli dalej niż rzucisz i pochodzi bez pomocy serwisanta kilka paczek kulek (jak masz szczęście to i kilkanaście worków 1kg) Edited November 4, 2015 by White1981 Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Jak kolega White1981. Jeśli nic nie masz przeciwko replikom kałachów, rozglądaj się za Boyi z serii RK. Najtańsza jest RK-01. Sam ją posiadam, bo sam nie miałem za dużego budżetu. Dziś mi mówią, że mam Suczkę prawie, że na równi ze Świnią kumpla (M249). A jak kałachy niet, to albo coś z G36, albo może repliki SIGów? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Nie są polecane ponieważ nie jest to metal i ma ~300fps. Pełno ludzi tu wymaga za 400zł jak najwięcej stali, bardzo dobrych osiągów, i kultury pracy na poziomie repliki 1500+ Niestety 1500 nie wydaje się za same oznaczenia na replice. Jeżeli ci nie przeszkadza full plastik i osiągi pokroju boczniaka to bierz śmiało. A jak zmienisz poglądy na AK (CM028), albo G36 (JG, CYMA) to śmiało w tej cenie kupisz coś co strzeli dalej niż rzucisz i pochodzi bez pomocy serwisanta kilka paczek kulek (jak masz szczęście to i kilkanaście worków 1kg) Kolega chyba Spartaca na oczy nie widział :icon_eek: Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 (edited) nie no nie mowcie, ze te spartaki tak zle strzelaja bo ogladalem wiele recenzji i 40-50 metrow jest bez problemow :icon_biggrin: kupując np tego spartaca mam możliwość wymiany w nim niektórych cześci na te metalowe? Kolega otrzymuje pierwsze ostrzeżenie za pisownię. Buniek Edited November 4, 2015 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Tak, tylko , że to nieopłacalne. Chyba, że kupisz kompletną wydmuszkę na komisie. Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 No więc podsumowując co polecicie do 500 zł? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Seria RK od Boyi, ewentualnie G36 od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Wiem, że wygląd to nie priorytet, ale nie podobają mi się te repliki :) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 To jakie Ci się podobają? Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Głównie repliki M4 :) Coś tego typu: https://goo.gl/P3lkYD https://goo.gl/GfmmN1 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Zerknij sobie na Specnę, skoro uwidziałeś sobie Emki. Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Specna arms niestety ponad 700 zł :/ mój budżet około 500. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Masz 500 zł na wszystko, czy tylko na replikę? Co z ochroną wzroku? Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 500 zł tylko na replikę :) Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 A ile masz z resztą rzeczy? Może jakieś głupoty chcesz kupić w stylu kamizelki taktycznej, celowników laserowych itp? ;) Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Wszystko dokupuje po kolei :) Najpierw replika, a wpadnie hajsik to kupie wszystko co potrzebne. Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Najpierw ochrona oczu, potem replika! Masz wybór, albo brać plastikowego Spartaca teraz, albo zaoszczędzić i kupić Specnę. No, jest jeszcze trzecia alternatywa - przeprosić się z polecanymi powyżej G36 bądź AK i kupić replikę od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Zrobię chyba tak, że kupie tego spartaca. Jeszcze podjadę do kumpla i sprawdzę czy ten plastik aż tak bardzo mi nie przeszkadza, bo ma tą właśnie replikę. Dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Uparłeś się na to M4. Sądzę, że to będą zmarnowane pieniądze na te Spartac'ki. Quote Link to post Share on other sites
edix Posted November 4, 2015 Author Report Share Posted November 4, 2015 Możliwe, że tak ale to będzie moja pierwsza replika, a jakbym kupił i nagle znudziłoby mi sie asg to dopiero bym stracił i to dużo więcej Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Z M4 przy lekkim nagięciu budżetu masz jeszcze Force Core. Generalnie chyba są w porządku. Problemem jest tylko pasowanie magazynków różnych producentów. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Chyba są teraz duże zniżki na FC na ganfajerze. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 4, 2015 Report Share Posted November 4, 2015 Możliwe, że tak ale to będzie moja pierwsza replika, a jakbym kupił i nagle znudziłoby mi sie asg to dopiero bym stracił i to dużo więcej Zależy co byś kupił. Kupisz gónwo to nikt go od Ciebie nie odkupi (albo odkupi za śmieszne pieniądze), a jak kupisz dobry sprzęt to ktoś odkupi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts