ks27887s Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Siemacho. Firma znana mi z Magfedowego Paintballa, ciesząca się dobrą renomą w środowisku PB, ale hola hola ASG? ktoś coś słyszał widział rozbierał ? po przesiadce z PB na ASG szukam jakiegos gaziaka do 650-700$CAD (toronto) . Natrafiłem na owy sprzet , życzą sobie za to 650$ warte? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 (edited) Pytaj w HPAirsoft. Przecież mają w ofercie. Troszkę taniej jak 650$. Oczywiście w Polsce. Na fc jest grupa od replik Tippmana. Edited November 11, 2015 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Miałem okazję, grzebać w tej replice. System jest całkiem ciekawy. Brak elektroniki. Strzelanie przypomina aega z symulacją odrzutu, KWA, BOLT. Po wstępnym napięciu sprężyny (przeładowaniu), cofa się mały ciężarek, po zwolnieniu spustu ciężarek uderza w zawór i pada strzał, jednocześnie drobna dawka gazu cofa ciężarek i blokuje go do następnego strzału. Więc replika troszkę kopie w przód, ale nie jest to mocno odczuwalne. Strzela się z tego fajnie. Na początku w stocku było 400fps, po założeniu lufy 600mm wzrosło do 410. Zastosowanie teflonfixa na gumce HU dodało parę fps. Natomiast dalsze modyfikacje dały w ostateczności 520fps, a koszt to 1zł. Można to zmniejszyć do 250fps. Obecnie właściciel dokupił cylinder 490fps i tulejkę 50fps. Prawdopodobnie replika może mieć nawet 600fps. Regulacja odbywa się w samej replice, po ustawieniu prędkości można replikę okleić plombą lub dokupić specjalny pin tylny który nie pozwala karabinu otworzyć. Zasadniczą wadą jest szybkostrzelność na auto, mi udało się ustawić 10 k/s. Więc mało, ale są zestawy do poprawienia tego wyniku, myślę, że jest to do zrobienia. Całość jest zasilana z HP. Jak to karabinie gazowym skoki fps są na poziomie 30fps. Pasujące magazynki, zwykłe AEG Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 A montował ktoś heavy bolt? Przydałby się szkic z wymiarami... Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Na podstawie filmików i własnego zespołu sprężyny, da się zamówić u tokarza. Zamontowałem części tiuningowe , w efekcie karabin ma ponad 600 fps, z możliwością zmniejszenia do 300. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) Halama Podejdzie precyzyjna lufa w standardzie emek czy trzeba ja przyciąć ? O wytoczenie heavy bolt mi właśnie chodzi. Nie wiem czy w europie kos to produkuje a 80$ plus wysyłka za sworzeń z kołnierzem to lekka przesada. Do uszczelnienia hopka dałeś zwykły teflon czy coś w płynie? Które miejsce dokładnie uszczelnileś? Qrde. Obcina mi połowę postu. .. Edited February 14, 2016 by drlecter Quote Link to post Share on other sites
Halama Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Hopek to zwykły teflon-fix, znajdziesz na YT. Zresztą wszystko jest na YT. Lufa wewnętrzna to standard aeg, chyna 363mm. Zewnętrzna to własny wymysł Tippmanna, ale jest długości standardowej M-ki. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Podziękował Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts