Romothon Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 (edited) Witam, Posiadam wymienioną wyżej replikę, którą pożyczyłem na start w airsofcie. Do jakiegoś czasu (może nawet parę miesięcy) będzie to moja główna replika. Aktualnie ma około 30m zasięgu skutecznego i 35 całkowitego. I tak wykminiłem, czy jak wstawię tam mocniejszą sprężynę to czy coś się jej stanie (myślałem o 110-120, właściciel twierdzi, że spokojnie wytrzyma). A po drugie słyszałem gdzieś o "preclufach" z castoramy. O co z tym chodzi? Bo teoretycznie lufa wewnętrzna w XMie ma 31,3 cm długości i w sumie jest to zwykła rurka. Bez żadnych wycięć itp. więc czy taka ok. 6mm rurka da radę? Czy taki upgrade ma sens? Jakby co - rozkręcałem już tę replikę, wiem jak działa i mam zgodę na tuning od właściciela. Dzięki wielkie za rady. Edited November 24, 2015 by Romothon Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 (edited) Nie da rady. Osiągi będą w najlepszym przypadku takie same. Płacąc za lufę precyzyjną płacisz za precyzję wykonania na poziomie ułamków milimetrów. Edited November 24, 2015 by Kopcik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts