Nienos Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Witam poszukuje radiotelefonu,krótkofalówki. Będe nadawał i odbierał wiadomości. A jak wygląda sytuacja z pozwoleniem.Cena to 300zł. Nada się http://allegro.pl/baofeng-uv-5r-pmr-duobander-zestaw-akcesorii-i5838031693.html Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 A jak wygląda sytuacja z pozwoleniem. Nada się To pytania? Bo po pytaniach zazwyczaj stawia się znak zapytania. Czytałeś temat o krótkofalówkach, czy pierwsze, co zrobiłeś po uruchomieniu komputera to napisanie tego tematu? Quote Link to post Share on other sites
Nienos Posted December 14, 2015 Author Report Share Posted December 14, 2015 Nie. przeszukałem i nic ciekawego nie znalazłem Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Słabo szukałeś, polecam 10-15 ostatnich stron http://forum.wmasg.pl/topic/20722-radiokomunikacja-pytania-i-odpowiedzi/. Dużo ciekawych rzeczy. Baofeng obleci, choć jakość tych radiolek poleciała na mordę. Quote Link to post Share on other sites
Nienos Posted December 14, 2015 Author Report Share Posted December 14, 2015 oki dzieki Quote Link to post Share on other sites
canis_lupus Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 choć jakość tych radiolek poleciała na mordę. Możesz coś wiecej?! Bo mam do czynienia z tymi radyjkami z przed 3 lat oraz nowymi, w sumie co chwile mam jakies w łapie i jakos spadku jakości nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 28, 2015 Report Share Posted December 28, 2015 Zamawiałem radia bezpośrednio z Chin, sporo padniętych stacji dokujących, źle złożone wyświetlacze, bardzo nędznie polutowane głośniki, padające wtyki od ptt i ucinając spekulacje, nie były to jakieś najtańsze "promocyjne" odpaduchy z Aliexpressa, dostawcę mam sprawdzonego, który załatwiał dla mnie (i nadal załatwia) sporo różnych maneli w Chinach i nigdy jeszcze nie miałem wtopy. Może słabsza partia, może jakiś nowy podwykonawca robił dla Baofenga, nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
canis_lupus Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 Zamawiałem radia bezpośrednio z Chin, sporo padniętych stacji dokujących, źle złożone wyświetlacze, bardzo nędznie polutowane głośniki, padające wtyki od ptt i ucinając spekulacje, nie były to jakieś najtańsze "promocyjne" odpaduchy z Aliexpressa, dostawcę mam sprawdzonego, który załatwiał dla mnie (i nadal załatwia) sporo różnych maneli w Chinach i nigdy jeszcze nie miałem wtopy. Może słabsza partia, może jakiś nowy podwykonawca robił dla Baofenga, nie wiem. Dziwne, toz czyms ja się spotkałem to najtansze zakupy na ali. Nigdy żadnych problemów. Jedynie jedna sztuka miała problem, że nie chciała działać bez zestawu słuchawkowego, ale naprawa trwała 20 minut. Nadal mocno polecam, szczególnie modele 82. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 29, 2015 Report Share Posted December 29, 2015 U mnie w uv 5r tak jak podaje nath padło spoiwo głośnika. Pierdoła której i tak nie używam, ale może potwierdzać podejrzenia o spadku jakości. Baofeng , wouxun, pofung czy jak ten chinol obecnie sie nazywa i tak nie ma realnego konkurenta w tym przedziale cenowym. Quote Link to post Share on other sites
Firzen Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Ostatnio zamówiłem 7 sztuk, i jakościowo wszystkie dobrze wypadło, i z normalnym firmware BFB297 Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Baofeng , wouxun, pofung czy jak ten chinol obecnie sie nazywa i tak nie ma realnego konkurenta w tym przedziale cenowym. Wouxun to jednak coś zupełnie innego niż Baofeng/Pofung. Moim zdaniem o pół półki wyżej, a przynajmniej kiedyś tak było. Wouxuna rebrandował Navcomm sprzedając jako TK-890 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 5, 2016 Report Share Posted January 5, 2016 Wouxun to podobno klasyczne radio, a Bao i podobne (o Waccoma nie chodziło przypadkiem?) to SDRy. PS. Wouxun jest tak z 2x droższy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts