-SzaszyK- Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Witam wszystkich ersoftowców kochanych. Nie było dotąd tematu porównującego właśnie te dwie repliki zasilane HPA. Konkretnie mowa o M4 Tippmann i Daytona Gun kit for M4 GBBR. Moglibyście się wypowiedzieć z doświadczenia, tego co słyszeliście, wiedzieliście, wyczytaliście gdzieś. Jakie mają zalety, wady, w czym przeważa jedna nad drugą, różnice i podobieństwa. Napewno pomoże to bardzo przy wyborze M4 Tippmann vs Daytona. A nie jest to łatwy wybór bo i to i to troche buli pln'ów :P . Także do dzieła! Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Właśnie zbieram sie do pisania podobnego tematu ! :) Czy te repliki na HPO sa rzeczywiście takie niezawodne ? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted December 18, 2015 Report Share Posted December 18, 2015 Z tego co rozmawiałem z Spajdą Tipman ma wadę o tyle, że zamek porusza się tylko o milimetry i średnio to wygląda. Daytona może być całkiem wytrzymała bo tam jest stal a nie typowe asg gównolity ale jak w praktyce ciężko powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
-SzaszyK- Posted December 19, 2015 Author Report Share Posted December 19, 2015 Strzelalem z tippmanna, mogę trochę powiedzieć ale jak wrócę. Natomiast o Daytonie mało wiadomo, zależy mi na opiniach serwisanta i użytkowników Quote Link to post Share on other sites
Patrol303 Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 (edited) Gdzieś na youtube jest porównanie tipmana z dg. Edit Znalazłem Edited December 19, 2015 by Patrol303 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Przy Tippmanie jest w cholerę pracy aby stał się czymś naprawdę strzelającym rewelacyjnie. Są pewnie słabości i dziwne rozwiązania, ale tak to niestety Tippmanowi wyszło. Są heavy bolty, powiększone cylindry, sprężynki, uszczelki etc do tuningu, ale są to części dostępne tylko w USA i nie są tanie. Daytona jest także specyficzna. O ile kopie wyśmienicie i odczucia są rewelacyjne, to tak naprawdę nie zrobimy z tego repliki 450+. Lub zrobimy to sporym nakładem finansowym i/lub może nam coś nie pójść. Co wtedy ? Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Części sa dostępne w Europie. Chocby w Szwecji na airstrike.se Właśnie kupilem tam karabinek. Dostane go po nowym roku to coś będę mógł napisać. Ceny niższe niż w Polsce. Ba kolega kupil na evike.com i wyszlo go drożej :-) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 No to dobrze wiedzieć że już części przyszły do europy. Wiem że Poweair6 też prężnie idą w okół Tippmana. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts