Nikolaj Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 Witam! Moje pytanko jest nastepujace: Gdzie w polsce mozna zakupic sobie takie ... "dobrze przylegajace" ;) ... koszulki? http://store.yahoo.com/yhst-6608495715390/8100.html http://www.militarymorons.com/gear/clothes....4.html#zensah2 Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted September 8, 2005 Report Share Posted September 8, 2005 poszukaj pod nazwą rush guard w sklepach sportowych Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 8, 2005 Author Report Share Posted September 8, 2005 poszukaj pod nazwą rush guard w sklepach sportowych Czy to przypadkiem nie jest zwykla pianka do nurkowania? - brak czarnej. Teraz szukam koszulek w kroju kolarskim - maja bardzo fajna stojeczke pod szyja. Niestety nie moge znalezc nigdzie całej czarnej :(. Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Czy to przypadkiem nie jest zwykla pianka do nurkowania?. Napewno nie. Quote Link to post Share on other sites
Banks Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 5.11 robi koszulki w tym stylu. Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 10, 2005 Author Report Share Posted September 10, 2005 5.11 robi koszulki w tym stylu. Moge prosic o jakies dokladniejsze namiary/katalog - 5.11 malo mi mowi... Quote Link to post Share on other sites
Banks Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 www.military.pl jest przedstawicielem tej firmy na polske, rowniez firma sharg, ale nie znam adresu strony. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 link do 5.11 tacticals :arrow: https://store.511tactical.com/index.asp i do takiej koszulki :arrow: https://store.511tactical.com/index.asp?num...=&dept=3&prod=1 mam nadzieję że pomogłem :D sądzę że można by było zamówić w military.pl takową Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Poszukaj po polskich sklepach turystycznych koszulek termoaktywnych/bielizny termoaktywnej. Ona po prostu MUSI przylegac do ciala, zeby dobrze spelniac swoje zadanie. Nie mysl tylko, ze jak zalozyc takowa to bedziesz wygladal jak Herkules ;) Poszukaj sobie o takim sprzecie np na ngt.pl pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Jazu Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 rush guardy mają szwy ;) w niektórych piankach też można je odróżnić (może nie "szwy" a klejenia ale na jedno wychodzi - mało jest "czystych" polipropylenowych na rynku - prawie zawsze jakaś wkładka z materiału; mówmy oczywiście o podobnym kroju - to są "mokre" pianki) beilizna termoaktywna jak już napisał Rzez będzie najbliższa tematowi, ale to raczej nosi się pod czymś, więc jak chcesz mieć po prostu ciasną koszulkę to przejdź się do centrum i poszukaj w jakimś sklepie związanym z clubbingiem :twisted: :lol: 8) Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 10, 2005 Author Report Share Posted September 10, 2005 Nie chce wygladac jak pedal tylko miec wygodna koszulke ;) - do cwiczenia akrobacji, ew. zastosowania swoich umiejetnosci na manewrach w ciasnych pomieszczeniach ze zbrojeniami/rurami pod sufitem :D . Takze ma miec to zastosowanie podczas zakradania sie, trenuje te technike dlugo i czesto zdarzy mi sie otrzec o mur samym mundurem (pieprzone holendry dpm) ... chyba skusze sie na jakas schludna "bielizne" ;) . ps: sorry za chaos - wrocilem dopiero z Imprezki :) . Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Pamietaj tylko, zeby za bardzo nie ocierac sie o sciane, roslinki, jakies inne przedmioty z chropowata powieszchnia. Bedzie to powodowalo mechacenie sie koszulki, czyli zniszczy strukture wlokien. Gorzej bedzie odparowywala pot z powieszchni bielizny. Co do noszenie, to mozna nosic zarowno pod czyms (jako pierwsza warstwa chroniaca przed wyziebieniem), lub tez jako normalna koszulka (szczegolnie ubrania z Coolmax'u) ktora ma za zadanie chlodzic cialo. Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 Teraz szukam koszulek w kroju kolarskim - maja bardzo fajna stojeczke pod szyja. Niestety nie moge znalezc nigdzie całej czarnej :(. Firma BERKNER (Knurów koło Gliwic) szyje takie wlasnie, ja na sklepie mam czarne koszulki kolarskie z malymi wstawkami czerwonego lub niebieskiego, podejzewam ze czarna tez sie znajdzie, cena to okolo 86 zl do 105zl, zalezy od materialu (ten za 86 jest fajny - z daleka jak ripstop- taka kratka) Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 11, 2005 Author Report Share Posted September 11, 2005 (ten za 86 jest fajny - z daleka jak ripstop- taka kratka) Jestem jak najbardziej zainteresowany - czy moge prosic o jakies fotki... nospam.sztyber@o2.pl Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 11, 2005 Report Share Posted September 11, 2005 www.berkner.com.pl - strona producenta ps. moglbys mi tez wyslac jakies foto? (niestety na stronie sa same projekty) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 12, 2005 Author Report Share Posted September 12, 2005 Wielkie dzieki za pomoc. Wiadomo cos o tych czarnych koszulkach kolarskich? Znalazlem tylko jedna alternatywe: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63209521 Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 12, 2005 Report Share Posted September 12, 2005 Kup normalna koszulke termoaktywna zamiast takiej "kolarskiej". W wiekszosci sklepow turystycznych wystarczy zapytac sie o bielizne "oddychajaca". Takie ciuchy produkuje sporo firm min. Summit, Jaxa, Alvika, Bergson, Craft, Magnum, Under Armour <--- ehh...szkoda ze nie da sie zalatwic tego w Polsce itd itd (jest tego bardzo duzo), wiec masz z czego wybierac (ceny od kilkudziesieciu do kilkuset zlotych). Przeszukaj ngt.pl - tam bardzo duzo osob o to pyta. Sporo jest dyskusji nt. uzywanych materialow, zastosowania, wygody, wytrzymalosci, wydajnosci... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 12, 2005 Author Report Share Posted September 12, 2005 Rzez i pozostali, bardzo dziekuje za pomoc. Link do aukcji, ktory podalem dotyczy wlasnie koszulki Craft`a. Cena jest spokojnie osiagalna, wiec mysle, ze wlasnie na nia padnie wybor. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts