Adrian21 Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Mam takie pytanko czy ktoś z was zamawiał Dekiel do ak firmy aps. Mam Cyme 048s AKMS i chciałbym się dowiedzieć czy pasuje ona idealnie czy trzeba cos przerabiać . Z góry dziękuje za odpowiedzi. Zdjęcie dołączam do postu. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Do boyi nie pasuje, tak więc do cymy także. Należy wziąć fabryczny dekiel, nawiercić otwory i nagwintować, wtedy będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Jezus Maria... Dobrze, ze mówisz, że nie pasuję, bo tak to bym nie założył go swojego Boyi'a. Quote Link to post Share on other sites
Adrian21 Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 (edited) A przymierzałes ze wiesz na pewno że nie pasuje do Cymy ? Edited January 2, 2016 by Adrian21 Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 W sensie, sam dekiel pasuje, ale otwory na risach nie zgadzają się z otworami na przyrządy celownicze. Do Boyi 02 i 05 nie pasowały. Quote Link to post Share on other sites
Adrian21 Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 rozumiem ze mówisz o tym co zastepuje szczerbinkę w ak ? ale to chyba można odkręcić Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 To jest integralna część szyn, po prostu nie będą się zgrywały, więc nie przykręcisz dekla, ale da się go założyć. Quote Link to post Share on other sites
Adrian21 Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 ok dzięki za odpowiedz zamowilem sobie zobaczymy co będzie :) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Jejku, jak ja to zrobiłem?! I to bez dremela, młotka, czegokolwiek. Quote Link to post Share on other sites
Adrian21 Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 możesz cos podpowiedzieć? jeśli to faktycznie twoja robota? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 2, 2016 Report Share Posted January 2, 2016 Tak, moja. ;) Przede wszystkim, dekiel nie jest wart pieniędzy, jak się go wyrwie na promocji to tak, ale poza tym... to nie. Sama szyna górna jest wkręcana w dekiel, ze znalu jak mi się wydaję, bo stal to raczej nie jest, za pomocą wkrętów. Sugeruję zabezpieczyć odrobinką kleju anaerobowego. Druga sprawa, dekiel pasuję, ale nie ze śrubką z która przychodzi w zestawie, trzeba zastosować węższą, co pozwoli, aby sam montaż przy szczerbince się cofnął i zamknął. Jak już zamkniesz to fajna sprawa, bo stabilizuje dobrze szkielet, dociska go mocno do komory, dodaj do tego dwie śruby przy blokadzie dekla i siedzi sztywno. Bardzo sztywno. Montuję na tym lunetę 1,5-4x i nie giba się. Jednak, aby otwierać go swobodnie i zamykać trzeba go modyfikować. Quote Link to post Share on other sites
Adrian21 Posted January 2, 2016 Author Report Share Posted January 2, 2016 dzięki bardzo za odpowiedz :) i skorzystam z twoich rad :) mam nadzieje ze kiedyś się zrewanżuje :) Quote Link to post Share on other sites
bambus1 Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Znaczy dekiel jest z APSowego gównolitu czy szyna?:D Szyna się nie kruszy?? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2017 Report Share Posted March 8, 2017 A próbował ktoś założyć ten dekiel na krótkiego kałasza - tj. wersję 74u? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts