foxboypl Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Dobry! Od niedawna mam prawie wszystko zakupione ale jest problem z mundurem. Nie mogę znaleźć odpowiedniej koszuli bo flectrany najmniejsze są na 163 cm a ja mam z ok. 1,5 m Czy mogę dostać mundur w moim rozmiarze? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 (edited) Kup ładownicę i wytnij dziurki na ręce i nogi. edit: kup najmniejszy możliwy, czyli GR 1, i daj do krawca. Edited January 8, 2016 by Lesio Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Nie słuchaj Lesia. Nie kupuj ładownicy, a duże cargo pionowe i dopiero wytnij dziurki na ręce i nogi. A jak obrócisz je zamkiem do dołu to wystarczy dziura na głowę i ręce, ale będzie wiało od dołu trochę... Link to post Share on other sites
KaXardas Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Kup GR 1 i nie narzekaj, tak wielkiej różnicy to nie zrobi. W drugą stronę to działa na pewno bo mam 190cm a często zdarza mi się kupować ciuchy na 180cm i wcale nie są przykrótkie. oddawanie flecka do krawca jest wyjątkowo nieopłacalne. Link to post Share on other sites
roos Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Szukaj mundurów szytych dla dalekowschodnich graczy np Rasputin. Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Currahee szyje mundury na miarę. Ewentualnie przeróbki krawieckie. Mundur musi pasować, bo jak jest o dwa rozmiary za duży to wygląda się śmiesznie. Link to post Share on other sites
volf13 Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Roos dobrze prawi- azjatyckie rzeczy mogą pasować, ludzie wschodu są z reguły drobnej budowy i niewielkiego wzrostu. Jedyna cywilizowana formacja jaka mi przychodzi na myśl to Tunnel Rats do których to kandydatów wybierano specjalnie ze wzgl. na małe rozmairy. Mundury to raczej by były X-Small / Short które niestety ale są rzadkie jeżeli chodzi o wymiar US. Rodzaj to TCU lub szukać Tiger Stripe. Polecam zapoznanie się z wymiarówkami google i przeliczanie na kalkulatorze cali na cm. Wolałem kupić mniejszy mundur (mieszczę się w skrajnie dolnym rozmiarze skali) który pasuje idealnie- nie jest za mocno workowaty ani za bardzo dopasowany. Nie jest to najtańsza opcja ale nie kosztuje też majątku. https://en.wikipedia.org/wiki/Tunnel_rat Link to post Share on other sites
Telkontar Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Ja akurat się nie zgodzę. Zawsze wolałem mundur rozmiar, albo dwa większy. Dłuższe spodnie nie wypadają z butów, a bluza ma dla mnie odpowiednio długie rękawy. Nie widać tego, że jest za duży jak założysz na siebie trochę szpeju. Wysłane z mojego Luna przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Nie za bardzo XD Foxboypl, ile masz w pasie? Bo jeżeli około 78 to spodnie GR1 po skróceniu będą pasować. Tak wygląda dobrze pasujący mundur : ) Link to post Share on other sites
kacper1197 Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Nie za bardzo XD Foxboypl, ile masz w pasie? Bo jeżeli około 78 to spodnie GR1 po skróceniu będą pasować. Tak wygląda dobrze pasujący mundur : ) Są tylko dwa rozmiary mundurów. Za duże i za małe. Ja też noszę większy ale dlatego że jestem strasznie chudy. Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Bzdura, trzeba umieć szukać, przytyć, biegać do krawcowej a w ostateczności zamówić coś na miarę. Btw są mundury dziecięca na GF, może coś będzie pasować, bez obrazy. Link to post Share on other sites
Intruder Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Jeśli byś był w stanie odpuścić sobie flectarna to mogę sprzedać konraktową bluzę US BDU w woodlandzie Small Short 40 PLN. Znalazłem takową w odmętach szafy :) Link to post Share on other sites
janusz1212 Posted February 26, 2016 Report Share Posted February 26, 2016 trochę czasu minęło ale może się przydać. koszule flecktarn dla młodszych:http://armyworld.pl/product-pol-130-Bluza-Dziecieca-Flecktarn-Model-US-BDU-Mil-tec-Nowa.html a tu w wersji zimowej: http://armyworld.pl/product-pol-139-Kurtka-Dziecieca-Wojskowa-Polowa-Model-M65-Flecktarn-Nowa.html Link to post Share on other sites
foxboypl Posted February 28, 2016 Author Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Niestety za drogo moim zdaniem kupię t-shirt o ten http://armyworld.pl/...l-tec-Nowa.html polcacie ? Edited February 28, 2016 by foxboypl Link to post Share on other sites
asgmaniak1954 Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Myślę nad kupnem wiatrówki na leśne strzelanki. Ale zastanawiam się czy nie będę za bardzo odbiegał od reszty uczestników. Link to post Share on other sites
VAztek Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Myślę nad kupnem wiatrówki na leśne strzelanki. Ale zastanawiam się czy nie będę za bardzo odbiegał od reszty uczestników. Może trochę się zastanów, czy bezpieczne jest strzelanie do ludzi z wiatrówki. Nie wiem skąd niektórzy mają tak głupie pomysły, jeżeli chcesz się strzelać to kup replikę. Nigdy nie uwierzyłbym, że napiszę tak oczywistego posta... Link to post Share on other sites
roos Posted March 12, 2016 Report Share Posted March 12, 2016 Olej trola Link to post Share on other sites
Recommended Posts