PerezPKW Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Czołem. Ostatnio rozebrałem V3, zmieniłem tłok, cylinder, zębatki, kable, kostkę stykową oraz prowadnicę tłoka. Wszystko wypodkładkowane, nasmarowane itp. I tu pojawia się problem. Mianowicie po oddaniu jednego dosłownie strzału, GB się zacina. Dyszy również nie można popchnąć ani "wyciągnąć" do pozycji wyjściowej. Co może być przyczyną? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted January 9, 2016 Report Share Posted January 9, 2016 Najprawdopodobniej źle ustawione zębatki/za grube prowadnice nowego tłoka. Z innych możliwych przyczyn to: rozładowana bateria, dużo za dużo smaru w cylindrze, za mocno dociśnięty silnik. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Po modernizacji nie pojawiły się czasem jakieś nowe łożyska na prowadnicy sprężyny lub na głowicy tłoka? Ewentualnie nie założyłeś mocniejszej sprężyny? Jeśli są nowe łożyska to je wyciągnij, ewentualnie zostaw tylko jedno (polecam na prowadnicy) i zobacz czy to coś dało. Możliwe że sprężyna ma zbyt mało miejsca żeby się "ścisnąć". Inna opcja to skopane AOE ale przy takiej zacince raczej poszły by jakiejś zęby (albo tłoka albo zębatek). Quote Link to post Share on other sites
PerezPKW Posted January 10, 2016 Author Report Share Posted January 10, 2016 Dzięki za odpowiedzi. Dziś zmienię prowadnicę i sprężynę, moze pomoże :) Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Do tego wszystkiego jeszcze dorzucę , bo mi się zdarzyło- dziura w nowym tłoku, tam gdzie wchodzi głowica, nie była w osi I po skręceniu tłok się zacierał na prowadnicach , bo szedł nierówno ( nierównolegle). Pewnie rzadkość ale może się zdarzyć. Quote Link to post Share on other sites
DAVVlD Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 Częsta przypadłość w v3 to za szeroki tłok lepiej iść do sklepu ze starym żeby dobrać nowy :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts