Puloman Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Witam, korzystał ktoś z rozwiązania Prometheusa? Ichniejsza niebieska gumka i dystansery flat-hop. Aktualnie leży u mnie zestaw gumka, dystansery i lufa 6.03 prometheus. Będę montować do m27 IAR od umarexu. Ktoś już może korzystał z tego rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted January 10, 2016 Report Share Posted January 10, 2016 Czołem, kombinowałem z takim zestawem w swojej M14 G&G. Dystanser był zbyt duży w stosunku do okienka w lufie, na forum pisano, że należy albo ów dystanser dociąć (te "skrzydełka" z przodu i tyłu), albo powiększyć otwór w lufie - w tą stronę nie brnąłem, brak zdolności manualnych i szkoda lufy Promyka :teethh:. Sama gumka natomiast ze zwykłym dystanserem (stock z M14) powodowała podwójne strzały (średnio 6-7/10 było 2x, jeśli dobrze pamiętam). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted January 11, 2016 Report Share Posted January 11, 2016 Mam i korzystam w SL8. Ja u siebie docinałem dystanser a nie lufę, co przełożyło się na średnie efekty. Przy takich układach gumeczka ładnie kręci, ale nie ładniej niż zielona G&G. Jak kupię nowego promyka to obecnego przytnę i wtedy może to będzie działało jak należy. Nie polecam w tej cenie jeśli nie chcesz ciąć lufy - są tańsze rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 Oki założone. Musiałem docinać jeden bok. Jakby ktoś chciał wiedzieć. Niebieska gumka ma meega kołnierz. Przy testach zasięg zwiększył się o jakieś 3-5 metry. Ale tor lotu jest o wiele bardziej płaski, zwiększa to zasięg takim sposobem, że kulki nie podbija delikatnie w górę i opada tylko leci cały czas prosto. Wydać 110 zł na taki zestaw? Nigdy u siebie. Chyba, że zrobi to ktoś kto korzysta z własnych materiałów np crazy airsoft za te 70 zł. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Przecież komplet dystanserów kosztuje 5 dyszek, a przerobić pod to można każdą gumkę. Jak się miało wcześniej jakąś fajną jakościową, to wychodzi po ~25zł za giwerę :D Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 No to wtedy tak :D, ale mówię tutaj o przypadku kupna tego pod jedną giwerę. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Czy montując u siebie flat hop'a wsadzaliście trzpień w otwór dystansera jak robią to na filmikach czy nie? Mam jeszcze pytanie, który dystanser waszym zdaniem będzie lepszy, czarny, czy niebieski? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 U mnie, co prawda Maple Leaf, ale to ten sam patent, bez bolca w ogóle nie było widać gumy w komorze. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 (edited) Ja mam jeszcze inny patent ponieważ niebieska gumka misię potargała na kołnierzu. Mianowicie do komory Prowina mam wsadzony czarny dystanser bridge i do tego gumkę systemę z brzuszkiem. Połaczenie daje bardzo dobrą celność i skupienie - wszystko osadzone na lufie Promyka 407mm. Edited June 1, 2016 by Szelma1981 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts