Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Prometheus dystansery flat-hop

Recommended Posts

Czołem,

kombinowałem z takim zestawem w swojej M14 G&G. Dystanser był zbyt duży w stosunku do okienka w lufie, na forum pisano, że należy albo ów dystanser dociąć (te "skrzydełka" z przodu i tyłu), albo powiększyć otwór w lufie - w tą stronę nie brnąłem, brak zdolności manualnych i szkoda lufy Promyka :teethh:. Sama gumka natomiast ze zwykłym dystanserem (stock z M14) powodowała podwójne strzały (średnio 6-7/10 było 2x, jeśli dobrze pamiętam).

Pozdrawiam.

Mam i korzystam w SL8. Ja u siebie docinałem dystanser a nie lufę, co przełożyło się na średnie efekty. Przy takich układach gumeczka ładnie kręci, ale nie ładniej niż zielona G&G. Jak kupię nowego promyka to obecnego przytnę i wtedy może to będzie działało jak należy. Nie polecam w tej cenie jeśli nie chcesz ciąć lufy - są tańsze rozwiązania.

• 3 weeks later...

Oki założone. Musiałem docinać jeden bok. Jakby ktoś chciał wiedzieć.

Niebieska gumka ma meega kołnierz.

Przy testach zasięg zwiększył się o jakieś 3-5 metry. Ale tor lotu jest o wiele bardziej płaski, zwiększa to zasięg takim sposobem, że kulki nie podbija delikatnie w górę i opada tylko leci cały czas prosto.

Wydać 110 zł na taki zestaw? Nigdy u siebie. Chyba, że zrobi to ktoś kto korzysta z własnych materiałów np crazy airsoft za te 70 zł.

Przecież komplet dystanserów kosztuje 5 dyszek, a przerobić pod to można każdą gumkę. Jak się miało wcześniej jakąś fajną jakościową, to wychodzi po ~25zł za giwerę :D

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

• 4 months later...

U mnie, co prawda Maple Leaf, ale to ten sam patent, bez bolca w ogóle nie było widać gumy w komorze.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

Ja mam jeszcze inny patent ponieważ niebieska gumka misię potargała na kołnierzu.

Mianowicie do komory Prowina mam wsadzony czarny dystanser bridge i do tego gumkę systemę z brzuszkiem.

Połaczenie daje bardzo dobrą celność i skupienie - wszystko osadzone na lufie Promyka 407mm.

Edited by Szelma1981