Czolgi Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 Po wymianie sprężyny w replice moja Lipo 7.4 stała się zbyt słaba, i pytanie teraz takie: zamontować nową Li-Fe 9.9 czy Li-Po 11.1+ pewnie konieczność zamontowania mofsetu czy ktoś posiada jakieś doświadczenia z Li-Fe? jakieś opinie na ich temat? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted January 21, 2016 Report Share Posted January 21, 2016 Bateria Li-Fe przy tej samej pojemności ma większe rozmiary niż Li-Po. Nie do każdej repliki się zmieści. Nie znalazłem też baterii Li-Fe ze współczynnikiem C wyższym niż 25. Za to jest bezpieczniejsza w użyciu, nie ma potrzeby monitorowania rozładowania poniżej granicznego i ma bardzo duży prąd ładowania (krótki czas ladowania). Oczywiście trzeba do niej mieć porządną ładowarkę. Mam trzy baterie Li-Fe, dwie 1,5Ah i jedną 3Ah, 9,9V i jestem z nich zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts