metalogy Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 (edited) Jestem (jak na razie :icon_lol: ) szczęśliwym posiadaczem Colta 1911 od Wella. Mam jedno pytanie, czy ktoś wie, czy zamek w tej replice po wystrzeleniu ostatniej kulki powinien zostawać w tylnym położeniu? Czytałem, że zamek w niektórych replikach po ostatniej kulce nie zostaje w tylnym położeniu i tak jest u mnie. Jeżeli okazałoby się, że jest to zepsute, jak to naprawić? EDIT: W instrukcji jest napisane, że zamek zostaje w tylnym położeniu, bo ostatniej kulce. Więc teraz pytanie moje, co jest nie tak. Raczej myślałbym, że to jakaś wada fabryczna, bo z repliki wystrzeliłem 6 magazynków i nie cofał się od początku. Edited January 25, 2016 by metalogy Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Gwarancja i zakup porządnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Gwarancja i zakup porządnej repliki. To najlepsza rada. Ale jeżeli jesteś masochista, to sprawdź, czy w magazynku nie brakuje tego cypelka, który podbija blokadę zamka po ostatniej kulce. Quote Link to post Share on other sites
metalogy Posted January 25, 2016 Author Report Share Posted January 25, 2016 Cypelek jest i na "sucho" wszystko działa. Zauważyłem, że gdy ręcznie się zaciąga zamek wtedy, się zatrzymuje, ale gdy robię to dynamicznie, wtedy zamek nie zahacza się. Więc wymyśliłem teorię, że Co2 daje zamkowi za dużego "kopa" i dzieje się tak samo jak na "sucho". Może tak być? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Przeniosłem do "Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted January 25, 2016 Report Share Posted January 25, 2016 Raczej słaba sprężyna czy coś. Reklamuj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts