matrigs Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Czy ktoś ma doświadczenie z odsyłaniem paczek do azjatyckich sklepów? Czy Poczta Polska to sensowne rozwiązanie, czy są jakiejś alternatywy? Chodzi oczywiście o najtańsze rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Poczta polska, listem poleconym. Po wysłaniu listu musisz wysłać paypalowi skan itp w tym systemie darmowego zwrotu, a oni wtedy czasem zwracają koszt odesłania. ogółem nie polecam odsyłania - na ~6 odesłanych przesyłek za 4 nie dostałem ani grosza zwrotu bądź zwrot częściowy - chińczyk ucieka się do najróżniejszych forteli, byle wykazac, że odesłałeś niekompletny przedmiot albo nie wszystkie przedmioty. a paypal nie jest nigdy po stronie kupującego. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 1, 2016 Author Report Share Posted February 1, 2016 Dzięki za odpowiedź W tej chwili czekam na maila zwrotnego na moje pytanie do WGC Shop czy zagwarantują mi zwrot kosztów odesłania. Chociaż jestem świadomy że nawet odpowiedź pozytywna nie da mi gwarancji. Gdyby cała sytuacja była z mojej winy to jeszcze bym na to machnął ręką, ale przedmiot był źle opisany na stronie i tylko dzięki temu kupiłem. Po wymianie kilku maili przyznali się do błędu i poprawili nawet opis. Ale tak jak piszesz obawiam się że się tylko bardziej wkurzę jak odeślę. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Nie załątwiaj tego mailowo - to nie ma żadnej 'mocy sprawczej'. Zrób im spór poprzez paypal, i tam od zera opisz wszystko, i zaporponuj czego żądasz: - całej kasy pod odesłaniu - zwrotu częściowego (musisz podać kwotę), a przedmiot zostaje u Ciebie jeżeli będziesz mailowo załatwiał, to po odesłaniu nie odstaniesz ani grosza. miałem tak już niestety. paypal jest jedyną podkładką. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 1, 2016 Author Report Share Posted February 1, 2016 Dzięki za rady! Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Nagraj film jak pakujesz paczkę. To może głupie, ale mnie udało się tym sposobem odzyskać całą kwotę, bo żółty Yan Nush łgał, że nie wszystko spakowałem. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted February 2, 2016 Author Report Share Posted February 2, 2016 A że tak dopytam, ktoś z was stricte do WGC odesłał coś? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts