Ipon20121 Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Witam, jestem zainteresowany ASG już od dawna, tylko że nie wiem od czego zacząć ( nie byłem na ani jednej strzelance asg). Próbowałem znaleźć jakieś strzelanki w internecie ale bez skutku. Moi koledzy nie interesują się asg więc nie mam nikogo kto by mi pomógł. Nie mam nic jeśli chodzi o sprzęt, oprócz połowy własnoręcznie zrobionego ghillie i spodni, także mundur jako taki mam . Słyszałem, żeby na początek należy pożyczyć od kogoś replikę i okularki by zobaczyć jak to jest, tylko że nawet nie mam kogoś kto by owy sprzęt posiadał. Proszę o pomoc! Jak mam zacząć? Jestem nowy na forum więc jeśli wstawiłem post w złym dziale to z góry przepraszam ale wybór na ten był najbardziej logiczny :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
szymon1090 Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Podpinam się do pytania, jestem w tej samej sytuacji Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) Świetnie Cię rozumiem, bo ja niedawno także zacząłem przygodę z asg. Też nikt ze znajomych się nie interesuje tym, ale zawsze chciałem posiadać i pasjonowała mnie broń. Tak narodził się pomysł zakupu repliki dla własnej rozrywki na początek ( z racji braku towarzystwa zamiar strzelania "rekreacyjnego" np. kulochwyt). W następnym kroku było przejrzenie internetu i zakup repliki AGM 003, która zbierała dobre opinie na forum oraz w testach (przystępność ceny na początek także miała duże znaczenie). Pózniej zacząlem szukać towarzystwa i tak trafiłem na forum, jednocześnie nawiązując kontakt poprzez FB. Możesz sprobować poszukać w internecie, czy nie ma u Ciebie w okolicy jakiejś grupy albo klubu, który tym się zajmuje (ja tak zdobyłem dane poprzez artykuł w prasie o lokalnej grupie asg u mnie w okolicy). Jak już masz mundur to już masz niezły wkład - teraz pomyśl czy chcesz posiadać replikę i ją kupić (nawet gdybyś stwierdził, że nie będziesz się w to bawił) czy wolisz poczekać, aż sam to przeżyjesz strzelając w grupie i wtedy zdecydujesz co dalej). Ja nie mam na razie nic oprócz repliki, magazynków, kulek, okularów i dokupiłem torbę na szpej + pas i zawieszenie z demobilu, więc jakiś mały kroczek jest. Nie zniechęcaj się i głowa do góry! Wiem, że to się łatwo mówi, ale jak to mówią : "dla chcącego nic trudnego ... " :) Edited February 14, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Ayyon Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Poszukaj firmy która organizuje rozgrywki asg, tzn komercja (tak samo jak paintball) z wypożyczeniem sprzętu. 30 zł i zobaczysz mniej więcej o co chodzi. A nie ma twojej okolicy środowiska asg? jakieś forum, facebook? gdzieś ludzie muszą się zgadywać na niedzielne strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Poszukajcie w dziale for regionalnych. Może tam będzie jakaś okoliczna grupa. Quote Link to post Share on other sites
Ipon20121 Posted February 22, 2016 Author Report Share Posted February 22, 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Moja sytuacja rozwinęła się w bardzo pozytywny sposób. Gdy zacząłem pytać znajomych i serfować w necie okazało się, że jeden z moich kolegów ma w szkole sekcję ASG, ale że to kółko szkolne to pomyślałem, że nie wypali. Ale nie zaszkodzi spróbować :icon_razz: . Zagadałem kolegę, a on nauczyciela, który organizuje strzelanki w szkole. I pozwolił mi dołączyć choć chodzę do innej szkoły ! :icon_lol: 23.02 mam ustaloną pierwszą strzelankę, a sprzęt podobno cały mają. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać ! Dziękuję za pomoc ! :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 W tym dziale masz świetne poradniki w tematach przypiętych. Poczytaj, a wiele zrozumiesz :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts