Ania96 Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 Witam wszystkich :) Zacznę od przedstawienia się :) Mam na imię Ania mam 20 lat i pochodzę z podkarpacia. Po wyprowadzce mojego brata do Anglii w ręce wpadła mi jego replika. Jest to gazowy Glock.Poszłam z nim na małą strzelankę i spodobało mi się. Dlatego postanowiłam zacząć kompletowanie sprzętu. Nie mam kompletnego pojęcia co do wytrzymałości poszczególnych modeli replik i wyposażenia więc proszę o jakieś porady co do repliki głównej. Nie mam wymagań co do wyglądu czy rodziny z jakiej będzie pochodzić replika. Na replikę mogę przeznaczyć około 1500 zł. Z góry dziękuje za pomoc :) Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 14, 2016 Report Share Posted February 14, 2016 (edited) AR15 - G&P, Krytac AK - E&L, LCT G36 - Ares MP5 - SRC, ewentualnie Cyma Jakaś większa egzotyka, różnie. Trzeba więcej konkretów, a pewnie znajdzie się odpowiedni model. Do tego podstawowo okulary, kulki, bateria i ładowarka. Reszta potrzebnego sprzętu 'wyjdzie w praniu'. Okulary ESS każdy model. Taniej może być coś od Bolle lub Uvex. Kulki G&G. Bateria LiPo pasująca wymiarami do repliki, sklep powinien doradzić przy zakupie. Ładowarka Imax B6. (Poproś przy zakupie o przelutowanie wtyków w baterii i replice na T connect, jeśli nie będzie ich od razu) Edited February 14, 2016 by Emcet Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Posiadasz coś w tej chwili na starcie? Masz jakieś preferencje co do repliki? Nie koniecznie konkretny model ale jakiś przedział długości, maksymalna waga itd? Zazwyczaj kobiety jednak wolą niezbyt długie i dosyć lekkie konstrukcje jak np G36/MP5 ale oczywiście różnie bywa, są i takie co biegają z M249 :D Jest to gazowy Glock. Jeśli widząc pistolet jesteś w stanie rozróżnić, że jest to Glock to wyjdź za mnie :D Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Tak, posiada Glocka na starcie, warto by było czytać ze zrozumieniem, a nie od razu propozycje matrymonialne. Zgadzam się z propozycjami przedstawionymi wyżej. Warto było by zastanowić się jaka długość repliki była by w sam raz dla Ciebie. Najlepiej zabrać okulary, aparat fotograficzny i pojechać na większą imprezę w okolicy. Coś wpadnie w oko. Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Ja proponuję poczytać forum. Dużo informacji które pomogą w wyborze. Nie oczekuj wszystkiego na tacy. Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Poczytałam i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Najbardziej skłaniam się ku LCT chociaż w oko wpadł mi też PKM od A&K.Nie byłby dla mnie szczególnie ciężki pytanie tylko czy gdybym chciała grać jako wsparcie to pistolet wystarczyłby jako broń boczna czy lepiej kupić coś w stylu MP5 bądź AKS-74U i nosić na plecach ? Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Najpierw zdecyduj się na replikę główną. Szukaj w promocji AK LCT/FC. Link to post Share on other sites
Axel Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Poczytałam i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Najbardziej skłaniam się ku LCT chociaż w oko wpadł mi też PKM od A&K.Nie byłby dla mnie szczególnie ciężki pytanie tylko czy gdybym chciała grać jako wsparcie to pistolet wystarczyłby jako broń boczna czy lepiej kupić coś w stylu MP5 bądź AKS-74U i nosić na plecach ? Znaczy chcesz biegać z PKM, pistoletem ORAZ AKSU naraz? Brzmi jak ostry overkill :F Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Dałabym sobie radę :) Opcjonalnie AKSU mogę zamienić na MP5 ;) Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 UAR'y robią ostatnio furorę w środowisku... No I nieco egzotyki byś miała :-) Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Wyglądają...słodko :D Najchętniej kupiłabym Beryla ale Ares jest średnio wykonany a nie znam się na składaniu replik od podstaw żeby się w to bawić. Jak na razie głównym faworytem jest AKS-74 od LCT. Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Tak, posiada Glocka na starcie, warto by było czytać ze zrozumieniem, a nie od razu propozycje matrymonialne. Potrafisz Ty myśleć logicznie? :D Skoro brat zostawił jej Glocka, to jest baaardzo prawdopodobne, że miał jeszcze jakieś okulary, mundur, cokolwiek. O Glocku już wiemy, ja pytam o resztę. Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 A no, UAR to udana konstrukcja. Standardowy GB v3 wraz z metalową komorą typu prowin, półprecką 6.04mm, magazynkami do emek i szybką wymianą sprężyny. Dla mnie osobiście replika prawie idealna - standardowe i tanie części. Dźwignia selektora, która jest niestandardowa, jest wykonana ze stali, więc z nią nie ma problemów. Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Jeśli chodzi o mundur to mam rosyjskiego Partizana-M ;) Mam teraz dwie opcje. AK od LCT albo UAR i SWD od Cymy. Do tego planuje kamizelkę typu PC bądź pasoszelki. Tylko co będzie lepsze dla kogoś kto planuje się bawić w strzelca wyborowego ? Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 AKS-74 LCT bardzo fajnie zrobiona replika, polecam, jeśli chcesz wspierać znajomych a nie koniecznie chińskim PKM to LCT produkuje bardzo fajne RPK, taki kałach z dłuższą lufą, magazynkiem większym i jest jeszcze dwójnóg. W przeciągu tygodnia będą dostępne na stronie Gunfire, czarne z kolbą składaną i drewniane okładziny plus kolba. Też mam, także polecam. Link to post Share on other sites
you-dash Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Również jestem za AK z LCT. Jeśli chcesz iść w kierunku strzelca wyborowego to raczej pasoszelki/chestrigg, ale to też kwestia gustu oczywiście. Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Jeśli masz dobry ruski maskałat i chcesz do tego jakąś ruską replikę, to szkoda byłoby cały zestaw szpecić jakimiś plate carrierami. Do ruskich maskałatów idealnie pasuje oporządzenie Smiersz. Partizan + Smiersz + AK to koszerne połączenie, będące dobrą podstawą do stylizacji "na ruskich". A co do AK - Dowolne AK-74 lub AK-105/104 od LCT lub E&L (lub FC + tuning, ale FC mają ograniczoną ilość modeli) - są to najlepiej wykonane zewnętrznie kałachy obecnie dostępne od ręki na rynku. Przy takim budżecie patrzenie na jakieś cymy nie ma sensu. A jak już chce się lansu, to można pomyśleć o AS Wał lub WSS od LCT - ceny stały właśnie koło 1500-1600, chociaż nie wiem jak stoją teraz. UAR - ludzie sobie chwalą, ale warto mieć na uwadze, że to "jakiś cudak" wymyślony na potrzeby airsoftu - nie ma palnego odpowiednika. Edited February 15, 2016 by Hudy01 Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 W takim razie wezmę AK od LCT i sprężynowe SWD od GFC żeby po jakimś czasie przerzucić się na snajperkę z którą do budynku nie wejdę. Jeśli znajdę gdzieś Smiersza to dorzucę go do zestawu. Nie zależy mi na jakiejś specjalnej rekonstrukcji ale u ruskich jest dość duża dowolność w kwestiach sprzętu więc zawsze mogę coś zmienić. Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Smiersz od ręki 400-500 zł. Ceny nowego WSS LCT 1950 zł, ostatnio jak sprawdzałem. Sprężynowe SWD wg mnie tragedia i dramat. Szkoda gotówki na sprężyny. Poczekaj tydzień, będzie dostawa z LCT. Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Sądzisz, że jest sens brania dodatkowo SWD na początek? Snajperstwo jest najdroższe w airsofcie + potrafi być nudne. Tym bardziej na początek warto pomyśleć o kupieniu sobie sprzętu - gumka HU do AK, lipo + ładowarka, magazynki + szybkoładowarka do nich, może maska typu stalker, dobre buty etc (zakładam, iż dobrą i atestowaną ochronę oczu już masz). Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 (edited) Baterię,ładowarkę,buty,mundur i gogle mam. Wiem że snajperstwo to nie taka dynamika jak przy zwyczajnym szturmie ale ze snajperką też chyba da się grać w pierwszej linii ? Edited February 15, 2016 by Ania96 Link to post Share on other sites
Mati86 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 elektrykiem tak, sprężyną, no cóż... Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Do sprężyny z czasem mogę wrzucić konwersję a na początku będę biegać z AK. Tak wiem zmieniam zdanie co 5 minut ale cóż..taki charakter. Link to post Share on other sites
oseet Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Jak chcesz cos co robi zamieszanie w szeregach przeciwnika to kup sobie m249, nawet stockowe świniaki dają radę. Sam mam i wiem jaki burdel potrafią zrobić po drugiej stronie. Jest tez male ALE, dobry świniak + pelny box = ok 8kg i po godzinie robi się on naprawde ciężki nawet dla faceta. A PKM , PKS jest trochę cięższy. I m249 jest w cenie ok 1500zl. Link to post Share on other sites
Ania96 Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 Powiedz mi jaka jest różnica między stockowym świniakiem a AK z magazynkiem bębnowym ? Fps praktycznie takie same ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts