leszczeton Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Witam! Mam problem, otóż w moim magazynku od glocka 17 4 gen. WE mam nieszczelny zawór. Po nabiciu maga gazem, on po prostu ucieka. Moje pytanie: Czy można gdzieś kupić nowy zawór, czy od razu trzeba cały magazynek? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 5, 2016 Report Share Posted March 5, 2016 Można wykręcić zawór i sprawdzić, czy jego druga część się po prostu nie odkręciła. Jeżeli tak, to warto ją potraktować kropelką kleju anaerobowego. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Dodatkowo potraktuj uszczelki olejkiem silikonowym. Jeśli to magazynek na green gas to pamiętam aby nie przechowywać go całkiem pustego. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Podłączę się :icon_biggrin: Mam problem z magiem od G17 Army. Co bym nie robił, zawsze się rozszczelni :icon_evil: Wymieniałem już uszczelki, ładowałem taśmę teflonową i za każdym razem to samo - po zrobieniu jest ok, a po upływie ok. miesiąca gaz znowu ucieka z dolnej części (zawory są ok, problem jest wymiennie z dziurą na śrubę i przede wszystkim z denkiem) Macie może jakieś ciekawe patenty na to? Bo już mnie trafia i myślę nad chamskim zalaniem tego klejem :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Kup zawory army force. Są minimalnie grubsze. Do tego daj kropelkę kleju anaerobowego, chyba, że stock się jeszcze nie wytarł. Quote Link to post Share on other sites
leszczeton Posted March 6, 2016 Author Report Share Posted March 6, 2016 Dodatkowo potraktuj uszczelki olejkiem silikonowym. Jeśli to magazynek na green gas to pamiętam aby nie przechowywać go całkiem pustego. To raczej odwrotny problem, wydaje mi się, że przechowywałem ze zbyt dużą ilością i dlatego zawór puścił... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts