blan164 Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Witam , jestem nowy wiec jak cos zle to przepraszam z gory . Mam pytanie o zebatki jakie dobrac plus łozyska do gb v3 . Wymieniłem sprezyne na m130 i nie spasowalem dobrze zebatek i niestety kilka zebow poszlo sie je. . . . . . Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Zębatki standardowe 18:1. Łożyska też walnęły? Ślizgowe, mogą być SHS. Ogólnie, to jeżeli już teraz zrobiłeś takie coś, to bardziej polecałbym oddanie repliki do serwisu. Jak chcesz się nauczyć serwisować, to lepiej by było kupić już jakiś gearbox. Może być coś w środku do zrobienia, a i masz pewność, że swojej repliki nie popsujesz. Quote Link to post Share on other sites
blan164 Posted March 9, 2016 Author Report Share Posted March 9, 2016 Mam kumpla ktory sie tym zajmuje ale akurat czasu nie miał wiec sam probowalem ;/ a wymiar łozysk ? 6 czy 7 mm ? A lozyska wymieniam przy okazji bo juz troche bylo strzelane wiec napewno nie za szkodzi ;) Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Jeżeli zębatki nie mają luzów na łożyskach to nie ma po co ich wymieniać. Quote Link to post Share on other sites
blan164 Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 No ok , a wymiar znasz ? Na przyszlosc bd wiedział Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Sprawdź na sklepie jakimś. Na 99% będzie napisane. Jak nie to inny sklep albo podobna cyma. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
blan164 Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Juz sobie poradzilem , rano dzwonilem do specshopu na serwis tam mi powiedzieli ze sa 7mm :) wiec dziękuję za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Szczerze powiem to zmień kiedyś body na stalowe. Zamiast tego gównolitu. :P Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 A gdzie jest stalowe body w systemie tm? Lepiej sprzedać cymkę i kupić coś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Też jest taka opcja. Z tego co kojarzę to cymy jakoś 43+ są stalowe. Ale mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Dziku888 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Też jest taka opcja. Z tego co kojarzę to cymy jakoś 43+ są stalowe. Ale mogę się mylić. są częściowo, znal w korpusie nie jest problemem (potrafi naprawdę sporo wytrzymać) problematyczne za to są miejsca takie jak: zawias kolby, podstawa muszki, obsada lufy, ew. kolanko gazowe. W kałachach przede wszystkim wymienione przeze mnie elementy powinny być ze stali/staliwa. Korpus znalowy to nie problem. Polecam Boyacze wszelakiej maści, wnętrza są coraz lepsze a na zewnątrz staluch zazwyczaj a jak masz pieniądze to LCT. Quote Link to post Share on other sites
Rogal94 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 No ja kiedyś miałem znalowa cyme i właśnie poszły mi zawiasy kolby. Musiałem dorobić nowe. Dla tego na początek wydaje mi się że gieta będzie lepszym rozwiązaniem. Ale tu już jest po ptakach. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts