Gr4b4rz Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Witam, Poszła zębatka środkowa. z cymowskiego gb ( stok) wrzuciłem stoka od SA. (v2) efekt? po strzale replika jakby naciągała drugi raz. AR na miejscu zęby wypodkładkowane chodzą luźno bez oporów. Jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Naciąga bezwładnością czy silnikiem? Jak bezwładnością to zostawić - gratuluje, zakładając że nie zmieniłeś przełożenia to zmniejszyłeś tarcie układu. Pozostaje tylko się cieszyć. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 heh :D raczej wina silnika ale przecież AR by mu nie pozwolił. Może by tak na innym silniku testowac? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Co to za model Cymy, jaka batka itp. Niektóre Cymy mają mocne silniki a stara zębatka padła bo może nie była dobrze ustawiona czy coś ( i dawała opory). Po wymianie może jest lepiej poskładane. Quote Link to post Share on other sites
Gr4b4rz Posted April 8, 2016 Author Report Share Posted April 8, 2016 Cymkowa emka, 3 letnia może CM0005? Na prawde nie wiem. silnik bez oporów chodzi bo go testowałem, na lipo 7,4 oraz 11.1. złożoną replike sprawdzałem na 7.4 bo nie chciałem jej rozwalić. no i powstaje wyżej wymieniony efekt czasami na semi strzela normnalnie a czasami jak by naciągał jeszcze raz tak do połowy. Na full auto to już w ogóle armageddon. jest założony mosfet ale nie wiem czy czasem poprzedni właściciel go nie uszkodził. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 Jakbyś miał uszkodzony mosfet, to replika by strzelała cały czas, ew. nie strzelała w ogóle. Wszystko jest ok. Jak masz z tym problem, to zamontuj mosfet z AB. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 AR jest od czego innego, on nie pozwala się cofać sprężynie. Naciągać może się swobodnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts