el_bartollomeo Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Cześć. Zamierzam zacząć swoją przygodę z ASG, poczytałem trochę forum i na pierwszą broń postanowiłem wybrać niedrogiego a cieszącego się dobrą opinią Shotguna long 003 [agm]. Mundur też już mam, ale zupełnie nie wiem jakie gole wybrać (chyba jednak wolę gogle niż okulary, mam wrażenie, że bardziej bezpieczne). Możecie coś doradzić tak abym nie zbankrutował (cena do 130zł) a po pierwszej grze nie miał przymusowej wizyty u okulisty? Zastanawiałem się również nad zakupem maski. Myślałem nad tym egzemplarzem (niby jest napisane, że maska nie zapewnia ochrony przed trafieniami kulek wystrzelonych z broni o sile ponad 500 fps, ale do ochrony przed siłą 300-400 fps powinna chyba wystarczyć? http://www.taiwangun.com/helmy-maski/stalowa-maska-ochronna-v-1-olive-camo-cs?from=listing&campaign-id=20 Za wszystkie rady/podpowiedzi z góry dziękuję. :) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 (edited) Maska - jak najbardziej ok. Gogle... to temat-rzeka. Ilu graczy, tyle opinii. Ja używam tylko gogli i nie wyobrażam sobie gry w okularach, mimo że próbowałem się do nich przekonać. Powiedz jeszcze, czy planujesz używać szkieł korekcyjnych? <edit> na ArmyWorld są nowe Revisiony za 150zł. Używam, polecam. Mają komplet atestów. Edited April 19, 2016 by Merrowing Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Okulary markowe, żadne podróbki. Nie przestrzeliwuj bo tracą swoje właściwości. Jak jakiś nadgorliwiec będzie chciał je testować powiedz żeby sobie w dupę strzelał. Quote Link to post Share on other sites
Driver2503 Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Okulary markowe, żadne podróbki. Nie przestrzeliwuj bo tracą swoje właściwości. Jak jakiś nadgorliwiec będzie chciał je testować powiedz żeby sobie w dupę strzelał. Zawsze trzeba sprawdzić , ja swój wzrok tak uratowałem , gdyż kumpel mówił " te google wytrzymały moją replike 500fps z metra więc na cqb się nadają " a po jednym strzale z chinola w ramach przestrzelania z googli nie zostało nic także nie ma co . Okulary porządne mają aż "nadto " wytrzymałości wiec jak nie padnie szybka po 1 strzale z bliska to spokojnie to wytrzyma nawet i serie . Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 To ciekawe, pierwszy taki przypadek o którym słyszę. Jakie to były okulary? Jeżeli markowe to możesz upominać się o odszkodowanie. Jeżeli chińskie to szkoda klawiatury ;) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Tia, "google" to mają dopiero wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
awasil28 Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Bolle x800 są świetne i jeszcze nie udało mi się ich zaparować. Sent from Nexus 6p Quote Link to post Share on other sites
el_bartollomeo Posted April 21, 2016 Author Report Share Posted April 21, 2016 (edited) Maska - jak najbardziej ok. Gogle... to temat-rzeka. Ilu graczy, tyle opinii. Ja używam tylko gogli i nie wyobrażam sobie gry w okularach, mimo że próbowałem się do nich przekonać. Powiedz jeszcze, czy planujesz używać szkieł korekcyjnych? <edit> na ArmyWorld są nowe Revisiony za 150zł. Używam, polecam. Mają komplet atestów. Szkieł korekcyjnych nie zamierzam używać. Chodzi Ci o te gogle? http://armyworld.pl/...inal-Nowe-.html To jak to panowie jest z tym przestrzeliwaniem? Po zakupie przestrzelić czy nie? Edited April 21, 2016 by el_bartollomeo Quote Link to post Share on other sites
el_bartollomeo Posted October 17, 2016 Author Report Share Posted October 17, 2016 Opłaca się zakupić na początek? Który lepszy? http://www.taiwangun.com/gazowe-3/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti https://www.militaria.pl/cybergun/pistolet_asg_cybergun_colt_1911a1_hpa_metal_slide_-_tan_180126_p52403.xml?cat=124 Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 18, 2016 Report Share Posted October 18, 2016 AGM lepszy. Ta beretta STTI jest bardzo w porządku. Jednak powinieneś wiedzieć, że: - gazówkami trzeba się już opiekować (dbać o uszczelki, zaworki, smarować) - czeka Cię nurkowanie w piękny świat awarii replik gazowych i ich magazynków, - zasięg mniejszy, - gaz swoje kosztuje, - idzie zima, jak T spadnie, to już z gazówki nie postrzelasz Jednym słowem: polecam :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts