Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Cześć. Zamierzam zacząć swoją przygodę z ASG, poczytałem trochę forum i na pierwszą broń postanowiłem wybrać niedrogiego a cieszącego się dobrą opinią Shotguna long 003 [agm]. Mundur też już mam, ale zupełnie nie wiem jakie gole wybrać (chyba jednak wolę gogle niż okulary, mam wrażenie, że bardziej bezpieczne). Możecie coś doradzić tak abym nie zbankrutował (cena do 130zł) a po pierwszej grze nie miał przymusowej wizyty u okulisty?

Zastanawiałem się również nad zakupem maski. Myślałem nad tym egzemplarzem (niby jest napisane, że maska nie zapewnia ochrony przed trafieniami kulek wystrzelonych z broni o sile ponad 500 fps, ale do ochrony przed siłą 300-400 fps powinna chyba wystarczyć?

http://www.taiwangun.com/helmy-maski/stalowa-maska-ochronna-v-1-olive-camo-cs?from=listing&campaign-id=20

Za wszystkie rady/podpowiedzi z góry dziękuję. :)

Maska - jak najbardziej ok.

Gogle... to temat-rzeka. Ilu graczy, tyle opinii. Ja używam tylko gogli i nie wyobrażam sobie gry w okularach, mimo że próbowałem się do nich przekonać. Powiedz jeszcze, czy planujesz używać szkieł korekcyjnych?

<edit> na ArmyWorld są nowe Revisiony za 150zł. Używam, polecam. Mają komplet atestów.

Edited by Merrowing

Okulary markowe, żadne podróbki. Nie przestrzeliwuj bo tracą swoje właściwości. Jak jakiś nadgorliwiec będzie chciał je testować powiedz żeby sobie w dupę strzelał.

Zawsze trzeba sprawdzić , ja swój wzrok tak uratowałem , gdyż kumpel mówił " te google wytrzymały moją replike 500fps z metra więc na cqb się nadają " a po jednym strzale z chinola w ramach przestrzelania z googli nie zostało nic także nie ma co .

Okulary porządne mają aż "nadto " wytrzymałości wiec jak nie padnie szybka po 1 strzale z bliska to spokojnie to wytrzyma nawet i serie .

Maska - jak najbardziej ok.

Gogle... to temat-rzeka. Ilu graczy, tyle opinii. Ja używam tylko gogli i nie wyobrażam sobie gry w okularach, mimo że próbowałem się do nich przekonać. Powiedz jeszcze, czy planujesz używać szkieł korekcyjnych?

<edit> na ArmyWorld są nowe Revisiony za 150zł. Używam, polecam. Mają komplet atestów.

Szkieł korekcyjnych nie zamierzam używać. Chodzi Ci o te gogle?

http://armyworld.pl/...inal-Nowe-.html

To jak to panowie jest z tym przestrzeliwaniem? Po zakupie przestrzelić czy nie?

Edited by el_bartollomeo
  • 5 months later...

AGM lepszy. Ta beretta STTI jest bardzo w porządku. Jednak powinieneś wiedzieć, że:

- gazówkami trzeba się już opiekować (dbać o uszczelki, zaworki, smarować)

- czeka Cię nurkowanie w piękny świat awarii replik gazowych i ich magazynków,

- zasięg mniejszy,

- gaz swoje kosztuje,

- idzie zima, jak T spadnie, to już z gazówki nie postrzelasz

Jednym słowem: polecam :D